Wpis z mikrobloga

@plaisant: na kartach tego typu kopanie powinno być opłacalne (nawet na prądzie z normalną ceną). Sęk w typ, że czas zwrotu inwestycji jest bardzo długi...
  • Odpowiedz
Na jakich kartach najlepiej kopać? Studiuje koparki od tygodnia i whattomine jest mi znane ale jakoś nie mogę tam wycenić ile przynosi realnego zysku 1080 ti bo takie karty chcę kupić. Narazie 7 na jedna koparkę się nastawiam. @vomar Możesz mi pomóc obliczyć na dzień dzisiejszy jak wyglądają zarobki na 1080 ti 1070 i 1060 według whattomine?
  • Odpowiedz
@Piaer zwrot przewiduje od 12 do 18 miesięcy a nawet gdyby się okazało że po 24 miesiącach to i tak w to wchodzę, interesuje mnie ile dziennie można wyciągnąć z tych trzech kart i jakie karty najlepiej się opłaca teraz kupić.
  • Odpowiedz
Piaer

@Piaer: ta stronka jest mi znana, nie wiem ile można wyciągnąć GH/s czy MH/s z 1080 ti i innych kart i jakoś bardziej ufam whattomine a tam też trzeba podać MH/s... to ile to będzie na jedną 1080 ti?.... BTC kupiłem swoją drogą i zakonserwowałem ( ͡º ͜ʖ͡º) @vomar jest niezłym specjalistą ale zamilkł (,)
  • Odpowiedz
@plaisant: Z własnego doświadczenia:
Mam koparkę 5 x Asus gtx 1070 ti Strix, kopię Zcash, obecnie kopie z mocą 2,6 - 2,7 kSol/s
Co daje przy dzisiejszym kursie ok $14.45 dziennie
Koparka pobiera stałe 855W/h czyli dziennie 19,5 - 20,0 kWh
Sprzedaję Zcash średnio raz na dwa miesiące czekając na najlepszy kurs, więc zarobek jest lepszy niż w kalkulatorach.
Dodatkowo gram 30% przychodów w innych walutach, a tu zależy
Stachu29 - @plaisant: Z własnego doświadczenia:
Mam koparkę 5 x Asus gtx 1070 ti Str...

źródło: comment_pBCstbxqZmJF8wLQ9uQf7mE4zxE5a1fN.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Aleoledacfaraddadf: Jeśli masz zamiar kopać na PC, i dokupujesz samą kartę, to ok.
Jeśli kupujesz cały osprzęt (płyta, zasilacz, RAM) to zwrot będziesz miał strasznie długi, więc jak wchodzić od 0 to po całości. Kupując Nvidie karta daje prawie max swoich możliwości, więc kręcenie nie ma większego sensu. Co za tym idzie pamięć na GPU mało Cie obchodzi bo masz gwarancje producenta.
Mój zestaw:
Płyta: ASUS PRIME H270-PLUS - obsługuje max 8 kart
  • Odpowiedz
@Stachu29: ile wyciągasz z 5 takich kart dziennie i ile za prądy płacisz, masz taryfę nocną? Patrzę że masz 750 x2 , dzisiaj myślałem o tym samym do 1070 ti x7, rzuć trochę danych, dokładnie taki sam zestaw chcę kupić ( ͡º ͜ʖ͡º)

@PanPiotrus: ja widzę po 449 euro msi 1070 ti dwa wentylatory i takie chcę kupić
  • Odpowiedz