Aktywne Wpisy

czemu wy nie spicie p----y pracy nie macie czy co

annlupin +17
jakie muzyczki na nocnom najlepiej
źródło: annlupin7763451
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: annlupin7763451
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Tutaj możesz mniej/więcej obliczyć zysk z kopania :
https://www.cryptocompare.com/mining/calculator/btc?HashingPower=4730&HashingUnit=GH%2Fs&PowerConsumption=1293&CostPerkWh=0.12
Inną sprawą, że zamiast kupować sprzęt możesz po prostu kupić BTC i czekać... Jednak rozwiązanie z koparką jest bezpieczniejsze, bo zawsze możesz odsprzedać sprzęt
@Piaer: ta stronka jest mi znana, nie wiem ile można wyciągnąć GH/s czy MH/s z 1080 ti i innych kart i jakoś bardziej ufam whattomine a tam też trzeba podać MH/s... to ile to będzie na jedną 1080 ti?.... BTC kupiłem swoją drogą i zakonserwowałem ( ͡º ͜ʖ͡º) @vomar jest niezłym specjalistą ale zamilkł (╯︵╰,)
Koszt KWh - 0.1$
Pobór prądu przez karty:
---------------------------------------------
1080ti -
Mam koparkę 5 x Asus gtx 1070 ti Strix, kopię Zcash, obecnie kopie z mocą 2,6 - 2,7 kSol/s
Co daje przy dzisiejszym kursie ok $14.45 dziennie
Koparka pobiera stałe 855W/h czyli dziennie 19,5 - 20,0 kWh
Sprzedaję Zcash średnio raz na dwa miesiące czekając na najlepszy kurs, więc zarobek jest lepszy niż w kalkulatorach.
Dodatkowo gram 30% przychodów w innych walutach, a tu zależy
źródło: comment_pBCstbxqZmJF8wLQ9uQf7mE4zxE5a1fN.jpg
PobierzPamięci Micron
Jeśli kupujesz cały osprzęt (płyta, zasilacz, RAM) to zwrot będziesz miał strasznie długi, więc jak wchodzić od 0 to po całości. Kupując Nvidie karta daje prawie max swoich możliwości, więc kręcenie nie ma większego sensu. Co za tym idzie pamięć na GPU mało Cie obchodzi bo masz gwarancje producenta.
Mój zestaw:
Płyta: ASUS PRIME H270-PLUS - obsługuje max 8 kart
Komentarz usunięty przez autora
@PanPiotrus: ja widzę po 449 euro msi 1070 ti dwa wentylatory i takie chcę kupić
Koparka pobiera stałe 855W/h czyli dziennie 19,5 - 20,0 kWh''
Nie widziałem wcześniej ( ͡º ͜ʖ͡º)