Aktywne Wpisy

czerwonykomuch +179
Jak śmiesz zarabiać aż niespełna 800 euro ROBAKU?! To krzywdzi wielomiliardowe zagraniczne korpo, ich prezesi i akcjonariusze płaczą nocami, bo przez Ciebie musieli zrezygnować z zakupu sześćdziesiątego dziewiątego penthouse’u inwestycyjnego 15 m2! Widzisz, co narobiłeś?!
Wprawdzie psiembiordzy podnieśli ceny bo hehe inflacja (którą sami wywołali), zyski rekordowe, Ciebie nie stać na wynajem za cały miesiąc pracy, bezrobocie minimalne, ale Ty robaku masz pracować na swojego pana, który zarabia na Tobie kilkanaście razy
Wprawdzie psiembiordzy podnieśli ceny bo hehe inflacja (którą sami wywołali), zyski rekordowe, Ciebie nie stać na wynajem za cały miesiąc pracy, bezrobocie minimalne, ale Ty robaku masz pracować na swojego pana, który zarabia na Tobie kilkanaście razy
źródło: IMG_7567
Pobierz
anthon_lavey +12

Tutaj możesz mniej/więcej obliczyć zysk z kopania :
https://www.cryptocompare.com/mining/calculator/btc?HashingPower=4730&HashingUnit=GH%2Fs&PowerConsumption=1293&CostPerkWh=0.12
Inną sprawą, że zamiast kupować sprzęt możesz po prostu kupić BTC i czekać... Jednak rozwiązanie z koparką jest bezpieczniejsze, bo zawsze możesz odsprzedać sprzęt
@Piaer: ta stronka jest mi znana, nie wiem ile można wyciągnąć GH/s czy MH/s z 1080 ti i innych kart i jakoś bardziej ufam whattomine a tam też trzeba podać MH/s... to ile to będzie na jedną 1080 ti?.... BTC kupiłem swoją drogą i zakonserwowałem ( ͡º ͜ʖ͡º) @vomar jest niezłym specjalistą ale zamilkł (╯︵╰,)
Koszt KWh - 0.1$
Pobór prądu przez karty:
---------------------------------------------
1080ti -
Mam koparkę 5 x Asus gtx 1070 ti Strix, kopię Zcash, obecnie kopie z mocą 2,6 - 2,7 kSol/s
Co daje przy dzisiejszym kursie ok $14.45 dziennie
Koparka pobiera stałe 855W/h czyli dziennie 19,5 - 20,0 kWh
Sprzedaję Zcash średnio raz na dwa miesiące czekając na najlepszy kurs, więc zarobek jest lepszy niż w kalkulatorach.
Dodatkowo gram 30% przychodów w innych walutach, a tu zależy
źródło: comment_pBCstbxqZmJF8wLQ9uQf7mE4zxE5a1fN.jpg
PobierzPamięci Micron
Jeśli kupujesz cały osprzęt (płyta, zasilacz, RAM) to zwrot będziesz miał strasznie długi, więc jak wchodzić od 0 to po całości. Kupując Nvidie karta daje prawie max swoich możliwości, więc kręcenie nie ma większego sensu. Co za tym idzie pamięć na GPU mało Cie obchodzi bo masz gwarancje producenta.
Mój zestaw:
Płyta: ASUS PRIME H270-PLUS - obsługuje max 8 kart
Komentarz usunięty przez autora
@PanPiotrus: ja widzę po 449 euro msi 1070 ti dwa wentylatory i takie chcę kupić
Koparka pobiera stałe 855W/h czyli dziennie 19,5 - 20,0 kWh''
Nie widziałem wcześniej ( ͡º ͜ʖ͡º)