Wpis z mikrobloga

Jako, że mamy tutaj wielu specjalistów z przeróżnych dziedzin, to może i znajdzie się osoba znająca na gitarach :)

Ostatnio moja wieloletnia towarzyszka została uszkodzona i niestety przyszedł czas na nową przyjaciółkę. Chciałabym kupić gitarę akustyczną do 400 zł. Co najlepszego mogę wykręcić w tej cenie?
Zdaję sobie sprawę, że są to śmieszne pieniądze, ale ja jedynie gram do kotleta- swojego, u siebie w domu. Czy ktoś może polecić w miarę spoko sprzęt za takie pieniądze?

#gitara #muzyka #gitaraakustyczna #pomocy #pytanie
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Cola-alex tak po prawdzie to najlepiej kupić w najbliższym stacjonarnym sklepie - zagrać obejrzeć pogadać ze sprzedawcą, dobrze wziąć jakiegoś ziomka co się zna.. Patrzę po allegro i do 400 zł widziałem używane Yamaha f310, jakiś tanglewood, z nowych tego ibaneza i przed chwilą powystawowy [washburn] - chyba mój faworyt
  • Odpowiedz
@Cola-alex nie dotknął bym patykiem przez rękaw...
Kuzynka miała sprzeta tej firmy rozlazło się to po 1.5 roku domowego grania. Szkoda kasy.
Z najtańszych firm to ew Stagg - ale też trzeba mieć szczęście.
Drewno to świerk i lipa.. Już użyte materiały pokazują z czym mamy do czynienia
  • Odpowiedz
@Cola-alex w najgorszym razie będzie na mnie.
Z tym ostatnim zwróć uwagę na zdjęcia obić i uszkodzeń czy ci to nie będzie przeszkadzać. Ale gitara wygląda na porządna. Jak nie przypasuje to bierz ibaneza.
  • Odpowiedz
@Cola-alex @Cola-alex dużą odpowiedzialność na mnie zrzucasz. Washburn ma tanie klucze i pęknięcie okleiny w miejscu w którym trzyma się rękę - może być potrzebne wygładzenie tego papierem ściernym. Sprzedający robi problemy przy próbie zwrotu - ma trochę negatywów - jak się zdecydujesz to gitara raczej zostanie z Tobą.
Jeśli chodzi o brzmienie itp to prawdopodobnie będzie najlepszy wybór. Jak nie chcesz kombinować to tania w miarę solidna opcja to
  • Odpowiedz
@Cola-alex za 400 zł mozesz wyrwać naprawde fajnego jak na tą cene fendera cd 60 lub yamahe f310 która trz jest bardzo dobra sam w domu mam cd60 i jest spoko na f310 tez gralem i tez byla ok ewentualnie rozejrzyj sie za jakimiś lagami
  • Odpowiedz