Aktywne Wpisy

johnshepard2000 +32
Ten dzban już się nawet nie kryje i owarcie obraża ludzi robiących platyny grach i grających w "samograje". Do tej pory tłumaczył, że śmieje się jedynie z tych gier i nikogo nie obraża, ale w tym "materiale" widać prawdziwą naturę menelobijcy XD Boże jak ja nim gardzę i tym całym jego gronem, które uważa się za je*aną elitę.
#kiszak #gry #youtube #twitch #stream
#kiszak #gry #youtube #twitch #stream
źródło: temp_file6208184931941700312
Pobierz

Często pojawia się argument, że bitcoin jest nowym złotem, w dodatku lepszym bo się szybciej nim płaci i z góry wiadomo ile go jest na śwecie.
Tylko, że w przypadku złota nie było żadnego złota+ czy złota 2.0 a w przypadku kryptowalut są ich już setki (bcc, eth, dash). Dlaczego więc miałbym pakować swoje oszczędności w załóżmy 1 bitcoina zamiast 30 eth? Już nie mówiąc o tym, że te nowsze są technologicznie lepsze. Z bitcoina i innych kryptowalut i tak nic nie wytworze, tylko co najwyżej je odsprzedam dalej.
#bitcoin
@Tommy__: Pytanie powinno być inne - "dlaczego Bitcoin jest najważniejszą kryptowalutą?".
Dlatego, że najwięcej osób mu zaufało i w związku z tym jest najpopularniejszy, teoretycznie powinien być też najstabilniejszy (ale nie jest ( ͡
Komentarz usunięty przez moderatora
@MagicznyHades: Bzdura, przecież BTC jako takiego nie skopiujesz. Nie wynajdziesz kamienia filozoficznego który ci stworzy BTC. Otwarte źródło daje tylko transparentność technologii i ją uwiarygadnia. Oczywiście możesz na jej podstawie stworzyć własną walutę ale nie będzie ona nic warta (o ile ktoś jej nie zaufa).
Jeśli chodzi o różnicę w cenie Bitcoina i Bitcoin Cash to jest to spowodowane po prostu różnicami społeczności.
@defoxe: No właśnie o to chodzi, kopiować możesz (MOŻESZ), ale jeśli nie zdobędziesz dużego rozgłosu, a
@Tommy__: Nie jestem wariatem
Jestem jedynie zaciekawiony samą technologią i by to zgłębić operuję pewną kwotą, która (muszę się pochwalić) bardzo ładnie
@MagicznyHades: Ale nie będzie to BTC. ( ͡- ͜ʖ ͡°)
"Złoto" to przecież tylko metafora.
@Tommy__: dokładnie tak samo jest z kryptowalutami, każda ma inne właściwości, to że Ty ich nie widzisz nie oznacza, że ich nie ma a tylko to, że potrzebujesz jeszcze dużo nauczyć się aby zacząć je dostrzegać.
Nawet z szefem pogadałem żeby mi dniówke w btc wypłacał.