Aktywne Wpisy

WielkiNos +70
W Krakowie ludzie utworzyli grupę, na której ostrzegają się przed kontrolerami biletów żeby móc jeździć na gapę. Powstała też aplikacja umożliwiająca oznaczanie pozycji kanara na mapie. Osoby wyrażające swój niesmak po zobaczeniu tego są jak widać wytłumaczane.
#krakow #komunikacjamiejska #patologiazmiasta #oszukujo #aplikacje
#krakow #komunikacjamiejska #patologiazmiasta #oszukujo #aplikacje
źródło: temp_file2705063911899509947
Pobierz
viciu03 +8

Często pojawia się argument, że bitcoin jest nowym złotem, w dodatku lepszym bo się szybciej nim płaci i z góry wiadomo ile go jest na śwecie.
Tylko, że w przypadku złota nie było żadnego złota+ czy złota 2.0 a w przypadku kryptowalut są ich już setki (bcc, eth, dash). Dlaczego więc miałbym pakować swoje oszczędności w załóżmy 1 bitcoina zamiast 30 eth? Już nie mówiąc o tym, że te nowsze są technologicznie lepsze. Z bitcoina i innych kryptowalut i tak nic nie wytworze, tylko co najwyżej je odsprzedam dalej.
#bitcoin
@Tommy__: Pytanie powinno być inne - "dlaczego Bitcoin jest najważniejszą kryptowalutą?".
Dlatego, że najwięcej osób mu zaufało i w związku z tym jest najpopularniejszy, teoretycznie powinien być też najstabilniejszy (ale nie jest ( ͡
Komentarz usunięty przez moderatora
@MagicznyHades: Bzdura, przecież BTC jako takiego nie skopiujesz. Nie wynajdziesz kamienia filozoficznego który ci stworzy BTC. Otwarte źródło daje tylko transparentność technologii i ją uwiarygadnia. Oczywiście możesz na jej podstawie stworzyć własną walutę ale nie będzie ona nic warta (o ile ktoś jej nie zaufa).
Jeśli chodzi o różnicę w cenie Bitcoina i Bitcoin Cash to jest to spowodowane po prostu różnicami społeczności.
@defoxe: No właśnie o to chodzi, kopiować możesz (MOŻESZ), ale jeśli nie zdobędziesz dużego rozgłosu, a
@Tommy__: Nie jestem wariatem
Jestem jedynie zaciekawiony samą technologią i by to zgłębić operuję pewną kwotą, która (muszę się pochwalić) bardzo ładnie
@MagicznyHades: Ale nie będzie to BTC. ( ͡- ͜ʖ ͡°)
"Złoto" to przecież tylko metafora.
@Tommy__: dokładnie tak samo jest z kryptowalutami, każda ma inne właściwości, to że Ty ich nie widzisz nie oznacza, że ich nie ma a tylko to, że potrzebujesz jeszcze dużo nauczyć się aby zacząć je dostrzegać.
Nawet z szefem pogadałem żeby mi dniówke w btc wypłacał.