Wpis z mikrobloga

Czy dobry programista JS/PHP/Java bez ukończonych studiów tylko z wykształceniem średnim (technikum), ma jakiekolwiek szanse na emigracje do #australia lub #kanada ?
Domyślam się, że ogromny punkt tutaj to zdanie testu z angielskiego.
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@NiebotycznyWojciech: średnie B2 jeszcze nie próbowałem tego przełożyć na żaden z certyfikatów.
Aktualnie będę miał okazję podszkolić język przez najbliższe lata, bo będę używał go codziennie.
Myślę o tych krajach w perspektywie następnych 2 lat.
  • Odpowiedz
  • 0
@RomeYY kasa to tu najmniej ważna. Chodzi o fajny poziom życia, dobry klimat i miłe widoki.
Jakość powietrza, stabilność systemu prawnego ekonomicznego itp. W Polsce ostatnio mam wrażenie, że jak w lesie.
Wiem, że może w Kanadzie nie lepiej ale widoki troszkę to wynagradzaja. Pogoda pewnie podobna, choć wolałbym cieplejszy klimat.
Europa troszkę chyba odpada
  • Odpowiedz
@Dyktus - jesli chodzi o Australie to faktycznie brak stuiow troche utrudnia temat ale go nie uniemozliwia. Przez brak studiow raczej trudno byloby Ci dostac jedna z wiz typu "skilled" (189, 190...) bo za studia przyznawane sa dodatkowe punkty na podstawie ktorych ostatecznie te wizy sa przyznawane.
Nic nie stoi na przeszkodzie jednak przyjechac tutaj na innej wizie jak na przyklad Work&Holiday (462) jesli masz chociaz 2 lata wyzszego wyksztalcenia i
  • Odpowiedz
jesli rzuciles studia po 2 roku to mysle ze uczelnia wystawi Ci zaswiadczenie ze ukonczyles tam 2 lata - o ile sie nie myle to tyle wlasnie wystarczy zeby spelnic kryterium edukacji do wizy Work&Holiday - sprawdz na http://www.border.gov.au/Trav/Visa-1/462- i zapisz strone w zakladkach bo jesli chcesz sie przeniesc do Australii to bedziesz z niej czesto korzystac :)
  • Odpowiedz
@Dyktus: ale te 2 lata masz zaliczone, w sensie zdane wszystko, tylko nie przystąpiłeś do 3 roku? Bo jeśli nie, to właśnie Work & Holiday właśnie odbiła dla Ciebie z portu ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jeśli jeszcze o WH chodzi to koniecznie IELTS, albo TOEFL, 5000$ na koncie, wiek, zaświadczenie z ministerstwa i możesz aplikować w Lipcu o tę wizę.
  • Odpowiedz