Aktywne Wpisy
SzubiDubiDu +107
ANKIETA: Jest korek drogowy na pasie do jazdy prosto. Ty skręcasz w bok ale twój pas zaczyna się za kilka metrów. Czy odważysz się wykonać taki manewr?
#motoryzacja #prawojazdy #polskiedrogi
#motoryzacja #prawojazdy #polskiedrogi
Carguy +102
ktoś miał pomysł ( ͡º ͜ʖ͡º) #nieruchomosci #mieszkanie #heheszki #deweloperka #kredythipoteczny #warszawa
Ze względu na zmianę miejsca zamieszkania jestem zmuszony do kupna kotła automatycznego. Nie interesują mnie półśrodki, więc od razu celuję w Grainfathera + płaszcz izolacyjny (sprzęt będzie stał na dworze).
Czy ktoś z Was ma i napisze mi plusy i minusy, co warto dokupić na początek (hopstoper na pewno) i ile Wam zajmuje warzenie?
#piwowarstwo
Najwiecej pewnie sie dowiesz na piwoorgu. A ta grupa wrzucona przez @Lrrr to taka cebulacka dla biedakow z chinskimi p--------i xD
@Lrrr: herms tez ma swoje wady. Do domowego, typowo rekreacyjnego warzenia to moim zdaniem mocno przestrzelone rozwiazanie. To sie sprawdzi, jak serio chcesz duzo warzyc.
W tym przypadku (z reszta w moim tez, bo planuje kupno jakiegos klarsteina) problemem jest brak miejsca, wiec o hermsie nawet nie ma mowy, musisz miec cale pomieszczenie na to. Grainfathera po warzeniu
@kontra Wiem, tam by mnie zjechali jakbym napisał taki temat xD
@Peter_Mountain: widzialem na piwoorgu watek o grainfatherze na kilkanascie stron, warto rzucic okiem ;)
No i rozwaz tez Klarsteina albo cos w ten desen. Nie wiem ile warzysz i jakie masz potrzeby, ale to jest praktycznie o polowe tansze od GF, a warzy tak samo dobrze. I chyba latwiej jest robic jakies przerobki i usprawnienia.
@Lrrr: no mozna mozna, ale jak mam do wyboru zaplacic 2k i dostac gotowy sprzed vs zaplacic 1k i bujac sie przez dwa miesiace po forach, czytac co i jak, kupowac podzespoly, skladac to, no to pls, wybor jest prosty xD