Wpis z mikrobloga

Planuję kupić pierwszy zegarek w życiu. Pierwszy nie licząc tego z komunii( ͡ ͜ʖ ͡). Kompletnie się na tym nie znam i nie wiem co dobry zegarek powinien mieć. Chcę go nosić codziennie a nie od święta więc szukam czegoś nie za eleganckiego ani nie za sportowego. Tak żeby zarówno do koszuli pasowało jak i do prostego podkoszulka do pracy. Takie cudo będzie odpowiednie? Ma ktoś taki i jest w stanie coś o nim powiedzieć ?
#zegarki
Pobierz fajq - Planuję kupić pierwszy zegarek w życiu. Pierwszy nie licząc tego z komunii(⌐ ͡...
źródło: comment_SMg2JKRAggVIlost4lb9N2EwV3CQZBuy.jpg
  • 13
@fajq: Osobiście podobają mi się zegarki firmy Skagen. Cenowo powinny być w twoim zasięgu. Co do ich jakości to będę mógł się wypowiedzieć dopiero w okolicach świąt bożego narodzenia bo wtedy minie półtora roku jak posiadam i wróci od zegarmistrza xD Jednej zestaw wskazówek przestał śmigać i nie wiem jeszcze dlaczego.
co dobry zegarek powinien mieć

@fajq: powinien ci się podobać, być od firmy która robi zegarki a nie majtki, i nie być za dużym- moim prywatnym zdaniem uszy nie powinny wychodzić poza obręb nadgarstka, bo inaczej człowiek jak pajac wygląda..
cała reszta to sprawa drugorzędna...
@Maciejazz: Mi się w ogóle nie podoba. Przede wszystkim masz chudy nadgarstek dokładnie jak ja i ten zegarek dziwnie wygląda na takiej ręce. Cały zegarek sprawia wrażenie bardzo masywnego przez metalowa bransoletę. Pasek według mnie daje takie poczucie lekkości. Ale jak pisałem nie znam się na zegarkach i oceniam na oko ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Emill: Właśnie oprócz tego, że ma mi się podobać to chciałbym żebym nie wyglądał dziwnie na ręce bo jest źle dopasowany. Z tego co czytałem to koperta ma 40mm średnicy więc chyba nie jest za duży na mój nadgarstek.
@fajq: To nie jest zdjęcie mojej łapy, tylko randomowe z neta. Bransoletę można zmienić na pasek i sprzedać albo kupić wersję na pasku.

Moim zdaniem ten, który pokazałem, ma ciekawszą tarczę ze sportowym charakterem. Kwestia gustu.