Wpis z mikrobloga

#komunikacjamiejska w #krakow to jest jakieś dno,
Od jakiegoś czasu poruszam się po mieście samochodem i dzisiaj musiałem zostawić samochód i przesiąść się do komunikacji miejskiej, myślałem że spoko bo tyle się mówi o tym że komunikacja się rozwija i żeby auta zostawiać i jeździć mpk, no niestety rozczarowałem się:
- tramwaj spóźniony
- tramwaj przepełniony
- tramwaj stary i śmierdzący
- tablica na przystanku pokazuje żeby korzystać z rozkładu jazdy

Już wole jechać autem troche potruć środowisko ale jechać sobie wygodnie, komfortowo, troche drożej i może dłużej chociaż nie koniecznie ale nie spocę się, nie śmierdzi, jadę kiedy chcę, już z niepokojem patrze na następne tygodnie gdzie muszę zawieźć auto do mechanika na kilka dni, aż chyba popracuje zdalnie wtedy żeby nie jeździć tym co w krakowie jest nazywane komunikacją miejską przez miłościwie nam panujący ZIKiT
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@mirasKo-Kalwario sam zauważyłem że KMK ostatnio nie wyrabia, wszystko przez to że infrastruktura tramwajowa jest już na niektórych odcinkach zbyt stara, autobusy grzęzną w korkach. Sam jestem studentem ale świetnie jeździ się mpk po mieście w wakacje gdy uczelnie i szkoły są zamknięte
  • Odpowiedz
@mirasKo-Kalwario:

Już wole jechać autem troche potruć środowisko ale jechać sobie wygodnie, komfortowo, troche drożej i może dłużej

Jak ludzie przestaną palić śmieciami w piecach, to mogę się zastanowić nad truciem środowiska,
Drożej na pewno, ale nie dłużej o ile w miarę znasz Kraków lub używasz Google maps, mieszkam w hucie co tydzień regularnie jeżdżę na kamieńskiego i na salwator - nie wyobrażam sobie jechać komunikacją bo to jest 2
  • Odpowiedz
@lavinka: no to proszę bardzo jeździj rowerem przy takich temperaturach ja staram się jeździć komfortowo dlatego jeżdże samochodem, a o tłumie to mów jak przejedziesz się trasą o której mówię bo wiem co dzisiaj widziałem
  • Odpowiedz