Aktywne Wpisy

orlen_lite +28
#chwalesie
5 wniosków Grupy ORLEN o nowe lokalizacje morskich farm wiatrowych otrzymało najwyższe oceny Ministerstwa Infrastruktury ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
Koncesje znajdują się na wysokości Kołobrzegu oraz Łeby, około 30 km od linii brzegowej. Potencjał koncernu w morskiej energetyce może wkrótce powiększyć się o około 5,2 GW
#biznes #energetyka #pieniadze #oze
5 wniosków Grupy ORLEN o nowe lokalizacje morskich farm wiatrowych otrzymało najwyższe oceny Ministerstwa Infrastruktury ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
Koncesje znajdują się na wysokości Kołobrzegu oraz Łeby, około 30 km od linii brzegowej. Potencjał koncernu w morskiej energetyce może wkrótce powiększyć się o około 5,2 GW
#biznes #energetyka #pieniadze #oze

SynMichaua +914
Miałem nie iść na wybory bo nie mam za bardzo na kogo głosować, a przeciwko PiSowi nie chciałem.
Ale pójdę i zagłosuję. Jeszcze nie wiem na kogo, ale zagłosuję choćby przeciw.
Mój pradziadek był w obozie dwa lata, zmarł kilkanaście lat temu, ale nigdy nie chciał opowiadać o tamtych czasach, silny facet, a płakał nocami.
Nigdy nikt tak mnie nie wkurzył postem na social mediach.
Robienie polityki na śmierci milionów osób. Na
Ale pójdę i zagłosuję. Jeszcze nie wiem na kogo, ale zagłosuję choćby przeciw.
Mój pradziadek był w obozie dwa lata, zmarł kilkanaście lat temu, ale nigdy nie chciał opowiadać o tamtych czasach, silny facet, a płakał nocami.
Nigdy nikt tak mnie nie wkurzył postem na social mediach.
Robienie polityki na śmierci milionów osób. Na

Kto mi powie jak dodać do presty możliwość edycji np. napisu na stopce.
Da się to wrzucić do cms?
Normalnie to na FTP edytować?
Jeśli używasz domyślnego szablonu prestashop 1.7 to stopka z:
© 2017 - Oprogramowanie e-sklepu od PrestaShop™Jest wpisana w plik .tpl strony:
\themes\classic\templates_partials\footer.tplI osobna przy składaniu zamówienia:
\themes\classic\templates\checkout_partials\footer.tplKonkretnie:
{l s='%copyright% %year% - Ecommerce software by %prestashop%' sprintf=['%prestashop%' => 'PrestaShop™', '%year%' => 'Y'|date, '%copyright%' => '©'] d='Shop.Theme.Global'}Możesz ten tekst zmienić lub usunąć w tych plikach.
Jest to plik tłumaczenia więc teoretycznie możesz wejść w Międzynarodowy → Tłumaczenia, wybrać
Czy to można wszystko edytować w cms czy trzeba przez ftp?
A i jeszcze pytanie od razu o cache. Kasować za każdym razem po zmianie czegokolwiek?
Koleś który to modyfikował mógł to zrobić na wiele sposobów jeśli link jest stały to możliwe, że wpisał go na sztywno w:
\themes\classic\templates_partials\footer.tplW takim przypadku musisz pobrać ten plik z FTP i edytować, ale może być tam jakiś hook (zaczep) i za ten link odpowiada odpowiedni moduł którym możesz sterować z zaplecza sklepu (presta domyślnie bloga).
Osobiście na pewno zacząłbym od sprawdzenia tego pliku jeżeli jest tam na sztywno
Rozumiem, że aby pozwolić klientowi edytować np. rok w stopce, to muszę zrobić hooka?
Dobrą praktyką jest stawiać prestę i wszystko edytować bezpośrednio w kodzie a nie klikać w panelu?
:)
"Rozumiem, że aby pozwolić klientowi edytować np. rok w stopce, to muszę zrobić hooka?"
Nie, patrz na przykład, że presta bierze sobie datę z jakieś zmiennej. :)
{l s='%copyright% %year% - Ecommerce software by %prestashop%' sprintf=['%prestashop%' => 'PrestaShop™', '%year%' => 'Y'|date, '%copyright%' => '©'] d='Shop.Theme.Global'}Nie wiem ile masz rzeczy na sztywo, ale jeśli problemem jest tylko treść ze stopki która jest dość stała i gdzie zmianę wprowadza się tylko kilka razy w czasie istnienia sklepu to wpisanie tego na sztywno nie jest takim strasznym przewinieniem, a też może masz możliwość edycji takiej rzeczy, ale nie ciężko powiedzieć gdzie.
Prawie wszystko jest na sztywno, prócz treści i głównych podstron. Na to by wychodziło, bo wyklikałem w cms wszystko i nic co chciałem edytować, nie znalazłem.
CMS to oddzielna sekcja sklepu, edycji stopki czy nawigacji w niej nie znajdziesz.
Jeśli masz dostęp do FTP to w folderze themes znajdź plik footer.tpl i otwórz go w notatniku możliwe, że 2014 jest tam wpisany na sztywno wtedy wystarczy ten rok podmienić.
Bez FTPa możesz spróbować znaleźć panel odpowiedzialny za tłumaczenia w sklepie i wyszukać "2014", możliwe, że trzeba jedynie zmienić rok w jakimś tekście tłumaczenia (możliwe,
W tłumaczeniach nic nie było nt. roku, nic o stopce. Czasem wyrzuca błąd:
'Warning! Your PHP configuration limits the maximum number of fields allowed in a form...'
może tu się chowają rzeczy do których chcę dotrzeć?
Całkiem możliwe, że to tam, zdarzał mi się ten błąd czasami, ale nie jest taki żeby go rozwiązać od tak, trzeba zmienić coś w pliku php.ini na serwerze (czego nigdy nie robiłem i nie każdy hosting go udostępnia użytkownikowi) lub wykombinować coś innego, nie podrzucę rozwiązania tak