Wpis z mikrobloga

#ps4 #konsole #gry

Witam wszystkich graczy, czy jest jakiś w miarę tani sposób aby wysyłać dźwięk i obraz lub sam dźwięk do komputera? Chciałbym mieć dźwięk z konsoli na glosnikach a mam głośniki 5.1 więc podpięcie bezpośrednie nie wchodzi w grę, a poza tym odpinanie kabli co chwilę byłoby kłopotliwe. Jest jakis sposób czy raczej nie?
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@Dindu_Nuffin wiem że jest takie urządzenie chyba z nvidi, stream'erzy używają czegoś takiego. Kosztuje chyba ok 400-500 zł. Szukałem więc czegoś tańszego, dużo tańszego
  • Odpowiedz
@alvaros: aż musiałem założyć konto, bo nie mogę znieść tych miernych porad. Nikt nie potrafił wskazać najprostszego rozwiązania - Gra Zdalna (Remote Play). Sam tego używam, by mieć dźwięk z PS4 na kompie, czyli dzięki temu na głośnikach. Jak zrobisz to wg instrukcji na filmie, to nawet nie trzeba będzie się bawić w używanie kabli do pada. Po prostu uruchamiasz apkę i tyle, można nawet ustawić wybudzanie PS4 za pomocą
papsi - @alvaros: aż musiałem założyć konto, bo nie mogę znieść tych miernych porad. ...
  • Odpowiedz
@papsi:

aż musiałem założyć konto, bo nie mogę znieść tych miernych porad. Nikt nie potrafił wskazać najprostszego rozwiązania

Fajnie ze jestes tu z nami i bedziesz nam pomagal.
  • Odpowiedz
@alvaros: zamówiłem coś takiego, tylko jeżeli masz slimkę, to lipa, bo ona nie ma wyjścia optycznego.
https://www.wykop.pl/wpis/28283603/#comment-100391989
Proste rozwiązania na to, używając tego urządzenia, są 2, żadne niestety nie da 5.1. Pierwsze, to jak masz wyjście mini jack w monitorze/TV, to łączysz kablem minijack-minijack monitor/TV z tym urządzeniem. Będzie zdublowane stereo. Drugie rozwiązanie podobne, z tym że owy kabel podłączasz pod pada.

No ale jeżeli masz FAT, to nie ma
  • Odpowiedz