Wpis z mikrobloga

Co może być nie tak ze mój organizm w szalonym tempie zatrzymuje wodę po alkoholu? Czasami wystarczy w sobotę kilka kieliszków I do wtorku chodzę spuchniety i mam całą skórę dziwnie przewrazliwiona na dotyk.?
Podobna sytuacja z kreatyna na siłowni. Wezmę przez dwa dnia i waga +4kg a jem normalnie z licznikiem kalorii.. Ciągle zatrzymywanie wody.

Swoją drogą pije naprawdę sporo wody, bo w pracy butelka 2l plus jakieś 2-3 kawy dziennie.

#dieta #zdrowie #mikrokoksy
  • 34
@shymon no nie próbowałem nigdy wysokich węgli. Może dlatego lc bo łatwiej monitorować temat kalorii, nie czułem głodu itp. Żona od dawna mi ciśnie że czemu, tak się obcinam, dama pochłania miliony kalorii w węglach I waga idealna. Po badaniach jak będzie git przemyśle temat.
Z mojej perspektywy za dużo rzeczy może powodować taki stan - niestety większa musi być tu diagnostyka niż tarczyce, warto sprawdzić hormony, po prostu dużo estradiolu też może mieć wpływ na retencje, dodatkowo nerki, wątroba
@niezawodny: Gurwa, nisko xD Jesteś chyba bardzo blisko nadczynności tarczycy. Nie wiem czy zatrzymywania wody należy szukać tutaj. Chociaż kiedyś czytałem, że obrzęk np łydek może być powodowany przez nadczynność...
@LewackiKrul co najlepsze rok temu miałem dużo, wyższe tsh - 2,7 I wtedy ważyłem najmniej i elegancko się czułem. W 2015 miałem tsh 0,67 I byłem jakoś świeżo po diecie i wyglądalem całkiem spoko chociaż waga mi powoli rosła.