Wpis z mikrobloga

#nbp ustami swojego prezesa, profesora Adama Glapińskiego, a także członków RPP ostrzegł na ostatniej konferencji prasowej przed lokowaniem pieniędzy w kryptowaluty. Glapiński zauważył, że inwestowanie w #kryptowaluty w Polsce nie jest nielegalne i to się nie zmieni, bo to mogłoby uderzyć w rozwój sektora #fintech. Nie ukrywał przy tym, że sam chętnie by tego zakazał. Prezes NBP: Kryptowaluty to jazda bez trzymanki
#bitcoin #monero #ethereum #lisk
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PastiPL: No, ludzie są takimi debilami, że trzeba im zakazać obracania swoimi opodatkowanymi pieniędzmi jak im się podoba. A w czym jest lepsze kupno auta za np. 200 tys. i rozbicie go lub jakiekolwiek inne utracenie? A do tego większość aut traci od kupna na wartości w szybkim tempie. #fucklogic Wiadomo, że chodzi o kontrolę.
  • Odpowiedz
@PastiPL: najlepiej, zeby inwestowac na polskiej GPW - gieldzie rak, gdzie spekula i grubasy robia z kursami, co chca, nie licza sie wyniki spolek, prognozy itd.
Tam niech Polacy traca swoje ciezko zarobione pieniadze.
Mam wrazenie, ze rzadzacy nami nie chca, zebysmy sie wzbogacali.
Na krypto przynajmniej da sie zarobic, na GPW trzeba miec w chuy szczescia, ewentualnie wiedziec, gdzie uderzyc...
Ja kisze Energe od marca 2017 i zarobilem marne
  • Odpowiedz
  • 2
@magik69 miałem na myśli, że rządzący chcą się zabezpieczyć by za parę lat gdy Bitcoin padnie (jak wiemy nie padnie, ale oni o tym nie wiedzą) Janusze ich nie ciągali po jakiś komisjach etc
  • Odpowiedz
@PastiPL: powtarzam to kolejny raz...

Pojawił się internet i rządy straciły noc manipulacji społeczeństwem za pomocą mediów...

Pojawiły się kryptowaluty i rządy stracą moc....

• Odpowiedz
Pojawił się internet i rządy straciły noc manipulacji społeczeństwem za pomocą mediów...

@escabor: Jesteś tego pewien? Wejdź na główną wykopu. Internet to pole bitwy między płatnymi trollami obu stron, którzy sterują masami idiotów. Popatrz na kampanię w USA na reddicie i innych. Myślisz, że wszystkie rządowe organizacje skupiają samych "miernych, biernych, ale wiernych", jak to się dzieje w Polsce? Grubo się przeliczysz.

Pojedynek z systemem nie będzie epickim wzniesieniem sztandaru
  • Odpowiedz
@NoMercyIncluded: no dobra, ale możesz zweryfikować info, rozmawiać z innymi, przekazywać sobie dowody... Jak będziesz miał grubą aferę to nawet nieznany nikomu anon z netu wbije na taki wypok, napisze w kilka minut, albo FB, YouTube i już tego samego dnia rozchodzi się to po świecie...

A kiedyś? Ludzie widzieli tyle co się działo na ich dzielnicy, co usłyszeli poczta pantoflową i głównie tv, radio, prasa.... I wierszyki we wszystko.
  • Odpowiedz
@escabor: To wszystko prawda, ale: to narzędzie obosieczne. Dokładnie jak z wyborczą. Oby interes ogółu wygrał. Obecne wydarzenia dają nadzieję, BTC to chyba jeden z pierwszych projektów na globalną skalę, gdzie idea wygrywa z pieniędzmi. Więcej nawet, używa pieniędzy, by się zasilić. Ludzie wchodzą z chciwości, a zostają dla pewnego poczucia słuszności sprawy. Nawet taki złodziej jak ja, opychający chciwym gnojom alty na górkach, jest dumny z postawy core
  • Odpowiedz