Wpis z mikrobloga

Kurde, gdzie kupujecie dobrej jakości jeansy, które wytrzymają chociaż 2-3 lata umiarkowanego noszenia? Ostatnie Lee rozwaliały mi się w kroku po roku. Wranglery i bigstary porażka. Pepejeans mają mało klasyczne kroje. No nic mówię, wypróbuję legendę - #levis. Przychodzi paczka z #answear . Fuck. Przecież to jest robienie sobie jaj z klienta. Portki za ładnych parę stów poprzedzierane przy kieszeniach i nogawkach, drugie z świecącymi się plamami (nie wiem, czy widać na zdjęciach), jak to czasami dzieje się przy złym prasowaniu.
omen1989 - Kurde, gdzie kupujecie dobrej jakości jeansy, które wytrzymają chociaż 2-3...

źródło: comment_tDKiabBDCwMFrQUxEix2H57gt5OZzc74.jpg

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@omen1989: zamawiałem dwukrotnie levisy z answear i zawsze miałem wątpliwości co do jakości... nieco inne metki, szwy, krój podobny, ale jednak nie leżały tak samo... odpuściłem na rzecz salonów i outletow levisa. W Szczecinie zdarzały się promocje trzy pary w cenie dwóch i z tego starałem się korzystać. Levisy zdecydowanie najpóźniej przecierają się w mym kroku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@zakoo Dziwne, żeby różnica zależała od dystrybutora. Oczywiście nie mówię o Stanach, bo tam szyją chyba u siebie. Te z Answear są szyte w Pakistanie. Twoje gdzie?
  • Odpowiedz
@omen1989 @zakoo Np. w tk maxx możesz kupić spodnie drugiej jakości (drobne wady), ale oni o tym informują na metce. Może answear sprzedaje takie ubrania i wali w bambuko nie informując klienta. A i cena adekwatnie niższa jest za spodnie drugiej jakości.
  • Odpowiedz
@omen1989 No niestety ;) Tak swoją drogą to kupiłem tam jedna parę levisów drugiej jakości za 150 zł. Druga jakość polegała na nierownomiernych przetarciach, ale to jasne spodnie, to tak tego nie widać. Model, którego wcześniej nie widziałem (605 z pomarańczową metką na dupie, jakiś classic czy coś wyczytałem). Tak czy srak ja mam taką budowę ciała, że bez przymierzenia nie kupię.
  • Odpowiedz
@omen1989: Od kilku lat tylko levisy noszę, 511 model dokładnie. Ostatnie dwie pary przywiozłem sobie z USA i jakościowo niebo a ziemia w porównaniu do tych z polskich sklepów. Właśnie się rozglądam za kolejną parą 511 dla siebie. Jakbyś gdzieś widział coś w dobrej cenie 32x34 to możesz podlinkować ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@omen1989: ja wranglery i big stary, zawsze min. 2 lata a noszone ostro, pod 3 ujdą ale już nie są za wyjściowe ( ͡° ͜ʖ ͡°) Trzeba uważać, często przeceniają z 300 na 200 i niektóre z tych par spodni są wujowe, ale ja trafiam zwykle na dobre, doradza miła różowa pracująca od lat w tym sklepie. Polecam znaleźć znajomego sprzedawcę, co nie wciśnie syfu.
  • Odpowiedz