Aktywne Wpisy

Kolczaneiro +47
źródło: temp_file8655782147284693117
Pobierz
Czeski_Pablo +19
Wy tutaj debatujecie za legalizacją marichuany, a właśnie dokręcają śrubę z ogólnopolską prohibicją nocną xd
Marzyciele xd
Marzyciele xd

#kryptoporadnik
Gdy piszę ten poradnik, wszystkie programy działają (sam osobiście sprawdziłem a dowód w obrazku), jednak aplikacje, banki czy giełdy często zmieniają regulaminy więc sprawdź najpierw kiedy ten poradnik został napisany, a później przeszukaj jeszcze raz wujka google czy może coś się nie zmieniło (polecam reddit bitcoinUK). Nie odpowiadam za żadne problemy związane z tym poradnikiem - mi działa więc Wam też powinno!.
Przeczytałeś wstęp? To zaczynajmy!
Jeżeli chcesz więcej zainwestować niż 5k GBP miesięcznie to polecam Coinfloor (link . Większość ludzi go używa i jakoś nie słyszałem narzekań na tą giełdę. Jeśli jednak chcesz zaoszczędzić jak najwięcej i masz czas to czytaj dalej.
Jako, że istnieje tu pewna ilość osób, która zarabia w funtach i chciałaby zainwestować w #bitcoin a nie wie jak to zrobić (bo wbrew pozorom funt nie jest dobrą walutą do kupowania) to postanowiłem napisać - a w sumie to przetłumaczyć poradnik, który znalazłem i sam używam.
Będą nam potrzebne: dokumenty -dowód i 2(!) rachunki (za telefon się nie liczy!) oraz smartfon.
Przede wszystkim: NIE OPŁACA SIĘ kupować btc za funty. Najlepszym sposobem jest przewalutowanie funtów na euro i wtedy kupowanie na giełdzie ponieważ przewalutowanie lubi dać nam po kieszeni w postaci prowizji.Najlepszym obejściem by pozbyć się WSZYSTKICH prowizji przewalutowania jest:
Bank UK > Revolut > Fire Personal > giełda (np. Kraken)
1.Należy mieć funty w brytyjskim banku,
2.Instalujemy aplikację na telefon Revolut. Pozwala nam ona na doładowanie naszego konta Revolut funtami i przewalutowanie ich na euro bez prowizji (UWAGA! prowizja wynosi 0% do 5000 funtów MIESIĘCZNIE - później licznik się zeruje)
3.Otwieramy konto w euro (domyślnie mamy tylko funty) - robimy to w ustawieniach,
4.Wysyłamy nasze funty z banku do Revolut (czas oczekiwania to około parę godzin),
5.Gdy mamy funty robimy przewalutowanie na euro (robi to natychmiast),
6.Pora na Fire Personal* - kolejna aplikacja. Fire jest tylko dlatego, że ma zaufanie giełd. Dla przykładu Kraken ostatnio zablokował możliwość przyjmowania wpłat z Revoluta, dlatego też należy mieć Fire,
7.Robimy pełną weryfikację konta (należy wysłać dokumenty z rachunkami. Czas oczekiwania to 1 dzień)
8.Wysyłamy nasze euro z Revoluta na Fire (czas oczekiwania to około 1 dzień! - 0% prowizji)
9.Gdy w Fire pokażą nam się nasze eurogąbki, wchodzimy na giełdę i wybieramy Bank Transfer (SEPA). Podajemy w komentarzu (w aplikacji Fire) numer/nazwę referencyjną do wpłaty (jeśli jest wymagany np. na Kraken jest) i czekamy znów około 1 dnia.
10.Cieszymy się najniższą z możliwych opcji kupienia bitcoinów za funty! A właściwie to za euro.
* Fire osobiście na moim telefonie (Galaxy S7)nie działa - jakiś problem z autentycznością. W takim przypadku najlepiej jest zainstalować NOX (emulator telefonu) i tam dopiero zainstalować Fire.
Poniżej podaję link do oryginalnego poradnika oraz foto z giełdy (autor nie podaje w nim opcji z Fire, jednak dobrzy ludzie z BitcoinUK na reddicie dodali tą opcję)
https://quickpenguin.net/cheap-bitcoin-uk/
źródło: comment_uPjSLEk4UjyEzj2PbgoP5R5iZsYR1yAi.jpg
Pobierz