Wpis z mikrobloga

@brokenik: czasami LTE jest szybsze niż wszystko inne dostępne, mam w domu LTE i korzystam z niego 8 dni w miesiącu a mam 120 GB są dni takie że nie zużyje więcej niż 3-4 a czasami jest tak że idzie dziennie 10-12 GB, płacce za to 30 zł a oferta TPSA 75 zł lub netii 95 zł radiówki się psują szybko (góra rok) i trzeba kupić nową antene ~200 zł
  • Odpowiedz
@bi-tek: Masz rację nie przeczę. Z tym, że LTE nie daje Ci absolutnie żadnej gwarancji jeśli chodzi o działanie. Generalnie sam korzystam z Internetu mobilnego w wielu wypadkach - ponieważ dużo rzeczy robię zdalnie i muszę mieć generalnie internet przy dupie :) Niemniej jednak mając pojęcie o tym w jaki sposób ta technologia działa mam wrażenie, że w tej chwili sprzedawanie tego ludziom jako "internetu stacjonarnego" jest srogim przegięciem pały.
  • Odpowiedz
@brokenik: Tylko że stabilność łącza radiowego (Wi-Fi) vs LTE jest jak niebo a ziemia na korzyść LTE bo telefony działają zawsze a wi-fi jak serwis przyjedzie i naprawi więc czasami w pon rano jak uzyskają dostęp do budynku w którym to mają. I plus taki że w razie czego mogę iść i mieć jak to określiłeś "przy dupie internet" który ma sensowny limit
  • Odpowiedz
@bi-tek: Przekopiowali opis Huaweia 525 ktory juz ma te 4 porty Lan. Tutaj jest lipa, trzeba podkupic switcha, z tego co widze ten router ma rowniez mozliwosc podpiecia zwyklego łącza "kablowego", jednak wtedy nie podepniesz innego urządzenia po kablu bez kombinacji, zostaje tylko wifi ewentualnie jakis repeater.
@brokenik: Ja mam dwoch tygodni Huawei 528 w tej ofercie(podobny model, tez tylko jedno gniazdo LAN), działa dla 4 osob lepiej
  • Odpowiedz