Tak, stałem pod blokiem, nawet w nim mieszkałem-tak jak miliony Polaków.Nie każdy miał wille w PL lub Szwecji i z górki jak resortowe dzieci.
Pamiętajcie więc. Jeśli wychowaliście się w domku jednorodzinnym, w jakimś fajniejszym mieście, nie biegaliście w dresach, nie staliście pod blokiem z browarkiem, tylko szanowaliście swoją godność i mieliście rozum człowieka, to na pewno jesteście resortowymi dziećmi.
Pamiętajcie więc. Jeśli wychowaliście się w domku jednorodzinnym, w jakimś fajniejszym mieście, nie biegaliście w dresach, nie staliście pod blokiem z browarkiem tylko się szanowaliście, to na pewno jesteście resortowymi dziećmi.
Pamiętajcie więc. Jeśli wychowaliście się w domku jednorodzinnym, w jakimś fajniejszym mieście, nie biegaliście w dresach, nie staliście pod blokiem z browarkiem, tylko szanowaliście swoją godność i mieliście rozum człowieka, to na pewno jesteście resortowymi dziećmi.
@anonimek123456: To wydaje się śmieszne, ale niestety spora część naszego społeczeństwa może właśnie w ten sposób tłumaczyć sobie rzeczywistość.
@niezwornowazony: Bardzo dziękuję ci za rozjaśnienie. Faktycznie, wydaje się logiczne. Ale niestety zmuszony jestem je odrzucić, bo nie pasuje mi do tezy. Także dziękuję, na razie to tyle, i jak coś, to będę się odzywał. W kontakcie.
@lewa_reka_sorosa: Swoją drogą zastanawia mnie czy ktoś, może jakiś varsavianista amator (lub nie) może wytłumaczyć historię tego osiedla, bo o ile mi wiadomo to cały zespół kilkunastu jednolitych domów mniej więcej z lat 50-60 jest.
@anonimek123456: Daleko mi do Jakiego, ale próba stygmatyzowania przeciwnika politycznego, ze względu na zdjęcia w dresie/mieszkanie w bloku z wielkiej płyty jest idiotyzmem ( ͡°͜ʖ͡°) Jaki nie moze sobie wyobrazić lepszego startu kampanii wyborczej.
@anonimek123456: ale tak tekst. Sęk w tym ze resortowe dzieci mieszkały w blokach - za PRL mieszkania z przydziału w blokowiskach były normą. To tak abstrahując od tych domów. Mało tego wielu sekretarzy Kc PZPR mieszka do dziś w blokach XD
#scam #ruleta #h----d #instagram Czemu Instagram twierdzi że to nie jest scam i nie chce usuwać takich treści xD Profil to nie fake.Ogolnie dużo scamu jest u niej reklamowana i przy każdym Instagram uważa że jest w pyte ( ͡°͜ʖ͡°)
#bekazpis #bekazjakiego #neuropa #polityka
źródło: comment_CQ3WnUkP9ybCTkyZd3tw0cHpXXKpNI4x.jpg
Pobierz@anonimek123456: Jak Kaczynski? :D
źródło: comment_8Ww0jVsYZY60jsd0kIhqJe59Tsb4BMO4.jpg
Pobierz@niezwornowazony:
Czytam, czytam, czytam i nadal stwierdzam, że jestem resortowym dzieckiem xD
źródło: comment_e9RNBIE73hrKTLbd5AsaBmcwSiRVBobq.jpg
Pobierz@anonimek123456: To wydaje się śmieszne, ale niestety spora część naszego społeczeństwa może właśnie w ten sposób tłumaczyć sobie rzeczywistość.
Każde resortowe dziecko miało z górki i mieszkało w willi w Polsce i/lub Szwecji.
Nie wynika z niego natomiast to, że każdy kto miał z górki i mieszkał w willi w Polsce i/lub Szwecji jest resortowym dzieckiem.
Idź usuń konto
Komentarz usunięty przez moderatora