Wpis z mikrobloga

Patryk Jaki:

Tak, stałem pod blokiem, nawet w nim mieszkałem-tak jak miliony Polaków.Nie każdy miał wille w PL lub Szwecji i z górki jak resortowe dzieci.

Pamiętajcie więc. Jeśli wychowaliście się w domku jednorodzinnym, w jakimś fajniejszym mieście, nie biegaliście w dresach, nie staliście pod blokiem z browarkiem, tylko szanowaliście swoją godność i mieliście rozum człowieka, to na pewno jesteście resortowymi dziećmi.

#bekazpis #bekazjakiego #neuropa #polityka
anonimek123456 - Patryk Jaki: 

Tak, stałem pod blokiem, nawet w nim mieszkałem-tak...

źródło: comment_CQ3WnUkP9ybCTkyZd3tw0cHpXXKpNI4x.jpg

Pobierz
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Pamiętajcie więc. Jeśli wychowaliście się w domku jednorodzinnym, w jakimś fajniejszym mieście, nie biegaliście w dresach, nie staliście pod blokiem z browarkiem tylko się szanowaliście, to na pewno jesteście resortowymi dziećmi.

@anonimek123456: Jak Kaczynski? :D
  • Odpowiedz
Pamiętajcie więc. Jeśli wychowaliście się w domku jednorodzinnym, w jakimś fajniejszym mieście, nie biegaliście w dresach, nie staliście pod blokiem z browarkiem, tylko szanowaliście swoją godność i mieliście rozum człowieka, to na pewno jesteście resortowymi dziećmi.

@anonimek123456: To wydaje się śmieszne, ale niestety spora część naszego społeczeństwa może właśnie w ten sposób tłumaczyć sobie rzeczywistość.
  • Odpowiedz
@anonimek123456: to ci trochę rozjaśnię ( ͡° ͜ʖ ͡°) z tego cytatu wynika co następuje:

Każde resortowe dziecko miało z górki i mieszkało w willi w Polsce i/lub Szwecji.

Nie wynika z niego natomiast to, że każdy kto miał z górki i mieszkał w willi w Polsce i/lub Szwecji jest resortowym dzieckiem.
  • Odpowiedz
@lewa_reka_sorosa: Swoją drogą zastanawia mnie czy ktoś, może jakiś varsavianista amator (lub nie) może wytłumaczyć historię tego osiedla, bo o ile mi wiadomo to cały zespół kilkunastu jednolitych domów mniej więcej z lat 50-60 jest.
  • Odpowiedz
@anonimek123456: Daleko mi do Jakiego, ale próba stygmatyzowania przeciwnika politycznego, ze względu na zdjęcia w dresie/mieszkanie w bloku z wielkiej płyty jest idiotyzmem ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jaki nie moze sobie wyobrazić lepszego startu kampanii wyborczej.
  • Odpowiedz
@anonimek123456: ale tak tekst. Sęk w tym ze resortowe dzieci mieszkały w blokach - za PRL mieszkania z przydziału w blokowiskach były normą. To tak abstrahując od tych domów. Mało tego wielu sekretarzy Kc PZPR mieszka do dziś w blokach XD
  • Odpowiedz