Wpis z mikrobloga

Mireczki,

Będzie świetny deal na produkty Apple w Krakowie z okazji otwarcia nowego salonu iDream w dniu 28.10.2017.
Chyba najlepszy deal to będzie iPhone SE 32GB za 999zł ( a może nawet i mniej, choć wątpie ). Tak więc jeżeli ktoś chce zacząć przygodę z Apple to chyba lepiej się nie da.

Więcej szczegółów:

http://tensalon.idream.pl

#apple #krakow #iphone #ipad #mac #idream #cebuladeals
  • 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mchmjszk: ja w Early 2015 mam 230 cykli i trzyma świetnie nadal, tyle, że mam go od tygodnia, więc nie mam punktu odniesienia do stanu początkowego. Jeżeli Air zostanie wycofany, to na rynku wtórnym będzie bardzo poszukiwany, coś jak Pro 2012, ostatni którego mozna było samemu rozbudowywać. Podobnie zresztą jak ostatnia Retina która ma normalne porty.
  • Odpowiedz
@onionhero: ciekawe po jakim czasie będę musiał wymieniać.W poprzednim vaio po 3 latach "stan baterii znakomity" a czas działania to jakieś 30min xD

@mchmjszk: ja mam dwa modele, odległe o jakieś 2-3 lata. Starszy trafił do żony, nowszego używam sam. Czas działania na baterii nadal super, choć ostatnio strasznie mi przymula - podejrzewam, że chrome daje w kość - i przez to potrafi krócej podziałać ( ͡°
  • Odpowiedz
@enron: ja próbuję przywyknąć do Safari, może się uda.

@onionhero: ja próbowałem. Nie udało się ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W Safari nie do zaakceptowania jest dla mnie parę rzeczy:
- nie będziesz miał pokazanych więcej niż X zakładek, BO NIE. Reszta w menu rozwijanym.
- jak jest favicon do strony, to na zakładce pokaże tylko faviconę. Jak masz 10 stron ze stackoverflow - to sobie
  • Odpowiedz
@onionhero: hm, handoff używam tylko w przypadku imessage - a i tak jest wkurzające to, że mogliby przecież obsłużyć też zwykłe SMSy. I tak siedząc przy kompie mogę żonie odpisać nie odrywając dłoni od laptopa, a do znajomego już muszę po telefon sięgać ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@onionhero: nie, wtedy w ogóle iMessage nie ma :) Jak to jest wyłączone, to do ajfoniarzy idzie przez imessage - i widać czy doszło i czy odczytał - a do reszty SMSami. Jak jest fuckup z internetem to wtedy przy nieudanym wysłaniu imessage pyta się czy tę wiadomość puścić jako SMS.

Co do "ficzerów jabłczanych" to mnie bardziej wkurza pieprzone facetime, które nawet mimo wyłączenia potrafi się wpieprzyć między wódkę
  • Odpowiedz
@enron: jest iMessage, ale do osób bez iPhone idzie SMS :) Wgl te usługi są nieco przereklamowane, nie działają tak niezawodnie jak się słyszy.

@onionhero: no to zaraz wypróbuję ;)
  • Odpowiedz