Wpis z mikrobloga

#kuchnia #kulinaria #gotujzwykopem #takaprawda

Czesi to mają łeb,nie dość że robią najsmaczniejszą musztardę bez chemii to jeszcze oszczędzają na etykietach.
To jest prawdziwa ekologia,nie trzeba produkować naklejki i taki słoik idealnie nadaje się na przetwory bo nie ma potem jakiejś obskurnej poniszczonej naklejki.
PawelW124 - #kuchnia #kulinaria #gotujzwykopem #takaprawda 

Czesi to mają łeb,nie ...

źródło: comment_9R4WVu2APt750zu9cpDALtbJzknA3zWW.jpg

Pobierz
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PawelW124: Lubuje, fajnie podkreśla walory dań przyrządzonych zarówno na zimno, jak i na gorąco, nadaje wyrazisty smak i aromat sosom sałatkowym, dobrze komponuje się jako dodatek do wędlin oraz żółtego sera. Jest łagodna, ale ma wyraźny smak, lekko słodkawy. Doskonale współgra z przeróżnymi potrawami, począwszy od kiełbasek z grilla a skończywszy na kanapkach. Jej smak nie dominuje nad jedzoną potrawą, lecz ją podkreśla lub nawet i ratuje. Jest aromatyczna i
  • Odpowiedz
@PawelW124: mają musztardę bez chemii? ;) heh przecież te czeskie musztardy są konserwowane chemicznie - benzoesanem sodu i to niezależnie czy te pod marką develey czy te "oryginalne" w plastikowych kubkach

czeskie musztardy są świetne, wychowałem się na kremžskiej i plnotučnej, ale mają konserwanty
  • Odpowiedz
@PawelW124: Klasyka. A z moich ostatnich odkryć polecam musztardy Pegaz :) Octim z kolei ma b. duzy wybór smaków, no i Kętrzyńska, ale nigdy w życiu jej nie widziałem w sklepie, ktoś mi musiał wysyłać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@samozuo: akurat ta w słoiku jest produkowana w Czechach, widać na zdjęciu jak się dobrze przyjrzysz. Co ciekawe, Horcice w plastikowym opakowaniu jest już z Polski.
  • Odpowiedz