Aktywne Wpisy

katienca +29
W------i mnie dzisiaj z wolontariatu ratującego zwierzęta, bo śmiałam zgłosić szanownemu zarządowi po ponad roku męki z koordynatorka fakt, że jest niekompetentna. Podałam im mnóstwo przykładów - pisząc im, że próbowalismy z nią wielokrotnie gadać jako wolontariusze, że odwalam za nią robotę, że nie dotrzymuje obietnic, kłamie i do tego popija częściej niż ustawa przewiduje i nawet raz przyszła ogarniac uratowane zwierzęta n------a jak szpadel. Jakież było moje zdziwienie kiedy na spotkaniu

annlupin +23
drugi dzień ustawiania kąkutera zakończony poustawiane wszystko oprócz kolorków klawiatury wgl dobrze że mie łindołs tego asystenta dał teraz bo ta 11 upośledzona jest a co uwas

https://pastebin.com/RKYp33LK
Wiem, że on nie zadziała, ale być może pomoże zrozumieć co chciałbym zrobić.
#cpp #programowanie
Albo robisz kopie, czyli lista wartości, albo używasz wskaźników:
std::unique_ptralbostd::shared_ptralbostd::weak_ptr.Komentarz usunięty przez autora
std::reference_wrapperwłaśnie do przechowywania referencji. mającstd::unique_ptrmam informację gdzie obiekt T należy.std:shared_ptr, że w sumie nie należy do nikogo. T* nic nie mówi. a takistd::reference_wrappermówi, że ten obiekt należy do kogoś innego. normalnie by poszła zwykła referencja, ale właśnie w kontenerach się nie da :<@TenAnonToKlopoty: nie pyknie tak łatwo z std::copy mając wskaźniki lub std::referencewrapper, lepiej zwykły range-for
Co do T* to zawsze przyjmuję że będzie żył dłużej niż obiekt i trzeba oto zadbać w obiekcie który jest jego właścicielem, ale zazwyczaj tego unikam.