Wpis z mikrobloga

@rezydenttomek w ogóle jak można jedno z drugim porównywać. Eh. A potem dziwią się, że w Polsce jak w lesie i lekarze wolą emigrację. Ja się im nie dziwię, skoro nie tylko społeczeństwo, ale i politycy, zachęcają ich do wyjazdu. Ja p------e.
  • Odpowiedz
@rezydenttomek: generalnie programisci w polskim internecie a szczegolnie na wykopie to dno. Ale jak ich poznajesz na zywo to sie okazuje ze albo jeszcze nie zaczeli swojej pracy, albo sa juniorami, a te swoje zarobko wymyslaja zeby soe w necie dowartosciowac.
  • Odpowiedz
@Aedem: A ja znam paru przedsiębiorców którzy tak płacą pracownikom. Gdybym patrzył po swoich znajomych to nie znam nikogo kto zarabia poniżej 3500 brutto tylko co to znaczy? Nic.

Dominanta w kraju może wynieść 1000 zł gdy większość osób zarabia po 5000 zł. To że dana wartość najczęściej występuje nie oznacza że jest reprezentatywna.
  • Odpowiedz
@lastro:
To nie tak. Lekarze (wbrew temu, co twierdzą ci, którym wypok wszedł za motzno) zarabiają najczęściej niezły jak na Polskę hajs. Tak zresztą być powinno, bo to sól tej ziemi. Mało (a wręcz bardzo mało) zarabiają stażyści i rezydenci. I to jest od lat ostra patologia.
  • Odpowiedz