Wpis z mikrobloga

Ale jak widzę ludzi poniżej 30-tki którzy stoją z rachunkami na poczcie to się zastanawiam gdzie ewolucja popełniła błąd. Trzeba mieć zapas gratisowych chromosomów od matki natury, żeby ze wszystkich dostępnych w 2017 roku opcji

@PerkoS: Bo pewnie dziadek/babcia ich poprosili o załatwienie.
No te baby przychodzą i mają kilka, kilkanaście rachunków. Bo swoje i jeszcze sąsiadki itd. Jak dostaje awizo to jestem chory. Szczytem jest jak już dochodzę do okienka kobieta bierze awizo sprawdza i...... listonosz jeszcze nie wrócił albo się nie rozliczył z przesyłek. Normalnie załamka.
@zdzisia___w_pomaranczy___: Płacąc w placówce banku też nic nie dostanę?
@wkto: No chyba nie - zawsze kończy się to wyciąganiem pliku blankietów. Potem pani w okienku musi to jeszcze wyklikać w komputrze i to trwa... A Ty czekasz tylko po odbiór awizowanej paczki co zajmuje sekundy
@laress: Znam ból, muszę załatwić R na skrytkę, muszę pójść chyba w tych "chodliwych" godzinach ( ͡° ʖ̯ ͡°) Wogl
Pobierz CzerwonyPuchacz - @zdzisia__wpomaranczy___: Płacąc w placówce banku też nic nie dosta...
źródło: comment_zTV48MV5x6SHmIHlpSDnflnBzFiP7zzV.jpg
@kostniczka: Dzięki. Podpytam jutro czy są jakieś wolne i na jaki czas można wykupić, bo i tak mam awizo i swoje muszę wystać.
Według regulaminu po wykupieniu są na czas nieokreślony, chyba, że lokalna poczta zdecyduje inaczej.
@TakiGupiZeSzok no to współczuję, jesteś tym ułamki, który może rzeczywiście musieć tam być... Ja place przelewem i oddaje babci kwitek z datą :) polecam. Dla starszych osób liczy się zwykle sztuka - są przyzwyczajeni do zbierania sobie potwierdzeń wiec je dostają. Spróbuj, jedna osoba w kolejce mniej