Wpis z mikrobloga

Zastanawiam się na zakupem tabletu chuwi hi 10 pro lub plus. Nie wiem tylko czym różnia się te wersje. Ma ktoś jakieś opinie o nich?
A może jest coś lepszego w takiej cenie bo głównie potrzebuje go do przeglądania internetu, wysyłania plików z załącznikami i dobrze byłoby gdyby się nie zacinal tylko w miarę płynnie to chodziło.
Akurat na hi10 plus jest kupon i cena fajna ale nie bardzo się znam na takim sprzęcie i nie chce kupić żeby później żałować.
Z góry dzięki za jakieś opinie ( ͡º ͜ʖ͡º)

#gearbest
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wercia2627:

Chuwi HI10 Plus has used 10.8 inch 1920 x 1280 3:2 aspect ratio, 450 nits screen brightness, but Chuwi HI10 Pro and Chuwi HI10 has 10.1 inch 1920 x 1280 screen, what's more, Chuwi HI10 Plus this time has improved its battery to 8400mAh, but Chuwi HI10 Pro and Chuwi HI10 only has 6500mAh battery, and Chuwi HI10 Plus runs the latest Windows 10 + Remix OS 2.0 OS,
  • Odpowiedz
@wercia2627: Tak plus lepszy, bo ma większą baterię i ekran. Mam H10 Pro i jest to spoko tablet, ładne wykonanie, nic nie trzeszczy, przyjemne aluminium w dotyku. Co do płynności to powiem tak - standard jak na Intel Atom - cudów nie ma, ale nie zacina się co chwile też(w Cinebench CPU ma około 95 punktów), 4 GB RAM robią swoje - nawet w zainstalowanym Androidzie. Długo(z 4 godziny) instaluje
  • Odpowiedz
  • 0
@FoxX21 co do tej płynności to przy otworzonych 2 max 3 kartach da radę? :p
I właśnie bateria ile Ci mniej więcej trzyma (głównie na Windowsie, bo chyba tam częściej bym korzystala)?
  • Odpowiedz
@wercia2627: Przy otworzonych 2, 3 kartach - płynność jest bardzo dobra(w porównaniu do mojego starego tabletu z Intel Atomem) lekkie przycięcia mogą wystąpić przy wyskakujących reklamach lub podczas doczytywania/ładowania jakiś dodatków na stronie. W H10 Pro bateria mi trzyma około 6 godzin - nie podam dokładnie bo niestety dopiero niedawno kupiłem i nie miałem czasu siedzieć tak długo i się bawić nim. Nawet przy najciemniejszym podświetleniu ekranu obraz jest dobrze
  • Odpowiedz
  • 0
@FoxX21 to myślę, że dla mnie wystarczająco :)

A tak jeszcze ostanie pytanie, tam jest możliwość włożeniu karty sim ( chodzi mi o internet) czy tylko WiFi?
  • Odpowiedz
@FoxX21: Właśnie utworzyłem wpis, chciałem się dowiedzieć coś więccej o tym tablecie :) I trafiłem na ten wpis.

Ile za niego zapłaciłeś? Masz wersję z klawiaturą czy bez?
Jakieś wady, zalety?
  • Odpowiedz
@danio_96: zamówiłem z przesyłką z magazynu z EU - więc zapłaciłem trochę więcej - około 720 zł za wersję z klawiaturą. Co do wad, zalet - trochę mam go chyba za krótko aby wszystko opisać, ale:
Wady:
- touchpad - porażka wystarczy lekko przejechać palcem i zaraz odpalają się super inteligentne skróty typu zoom czy coś takiego - da radę to zablokować skryptem w Windowsie
- stacja dokująca jak zamkniemy tablet i go przenosimy zostawia ślady z gumek na ekranie + u mnie zrobiły się 2 ryski od ramki touchpada(na szczęście na ekranie jest folia)
- kabel usb typu c od ładowania nie wygląda na bardzo solidny - więc według mnie może się szybko przełamać
- aparaty, które są chyba
  • Odpowiedz
  • 0
To ja się może trochę wypowiem o Plusie. Zapłaciłem niecałe 600zl, bodajże 580 z klawiaturą, wszystko ładnie chodzi, jak jest Adblock to i kilka kart można otworzyć i chodzi bardzo ładnie, bateria trzyma wystarczająco długo, tablet głównie służy mi do Photoshopa czy corela, czasami można sobie obejrzeć film czy zagrać w jakiegoś NFS, bądź cs'a. Do USB C polecam dokupić przejściówkę na USB 3.1 bo też sprawdza się świetnie
  • Odpowiedz