Wpis z mikrobloga

@Zeronader: zastanawiam sie wlasnie czy java byl dobrym wyborem bo nie moge sie przebic przez logike tworcy tego jezyka. Jakies to wszystko nieintuicyjne, fajnie sie pracuje na tych obiektach ale no sam nie wiem
  • Odpowiedz
bo nie moge sie przebic przez logike tworcy tego jezyka. Jakies to wszystko nieintuicyjne, fajnie sie pracuje na tych obiektach ale no sam nie wiem

@PtactwaWiele: eee? a możesz podać przykład tego wszystkiego nieintuicyjnego? Jak dla mnie niczym nie różni sie od innych języków jeśli chodzi o intuicję.
  • Odpowiedz
@LowcaG: dla mnie po prostu wydaje sie nie intuicyjny. Weźmy napisanie glupiego hello world czy operacji wejscia wyjscia, przyrownujac do pythona to nie moge sie nadziwić ze wymyslono cos tak przekombinowanego
  • Odpowiedz
zapewne tak. Ale porownuje prog wejscia. Nie jestem nawet programista 15zloty ( ͡° ͜ʖ ͡°) pewnie pozniej bedzie latwiej

@PtactwaWiele: No fakt, na począktu może próg wejścia jest minimalnie większy, ale potem zobaczysz, że to się wszystko niewiele różni (jeżeli używałeś obiektywności wcześniej) tzn. mam na myśli języki programowania.

Później (jeśli chodzi o język, składnię, filozofię itd.) na pewno będzie łatwiej i lepiej, a potem to
  • Odpowiedz
@PtactwaWiele: jeżeli pisałeś w Pythonie (obiekty, klasy, metody) coś więcej niż Hello World, to po paru tygodniach w Javie zrozumiesz dlaczego pisze się testy apek komercyjnych (w korpo) w Javie ;)
Godspeed, potrzeba nam aktualnie dobrych testerów automatycznych :)
  • Odpowiedz