Wpis z mikrobloga

@DannyMurillo: Kronikarski zapis na przyszłość, checkpoint s----------a. Po prostu nie mogłem wyjść ze zdumienia, że ktoś rozumny mógł się posługiwać taką logiką i publicznie coś takiego napisać na poważnie.
  • Odpowiedz
@dioxyna: ciekawe, ale nie na temat. Chciałbym zobaczyć jak różowe poświęcają życie dla niebieskich pod wpływem adrealiny i jaka jest wówczas proporcja wraz z reakcją. Bo na razie to typowo rycerzenie, rycerz ginie dla branki, branka idzie do innego, taki los rycerza i branki. Jeśli nie chcemy białorycerzyć, to chyba właśnie powinniśmy nawoływać do większej równości w takich "bezkompromisowych aktach miłości" lub krytykować takie "bezkompromisowe akty miłości", bo to myślenie
  • Odpowiedz
@Usmiech_Niebios: To jest wszystko mieszanina atawizmu z socjologia społeczeństwa i ról społecznych.
Zdaje sobie sprawe, ze nie na temat, nawet napisałam, ze porównanie bez sensu w takim samym zakresie jak mój artykuł.
Różnice w zakresie psychologii płci zawsze będą mniejsze lub większe i myślę, ze na obie płcie można stworzyć warunki przy których ich gotowość do poświęcenia będzie różna.
Dlatego troche głupie jest porównywanie tylko pod jednym względem.
  • Odpowiedz
Dlatego troche głupie jest porównywanie tylko pod jednym względem.

@dioxyna: porównanie z natury rzeczy odchodzi pod jednym względem, bo po co porównywać dwa różne względy naraz (po korelację co najwyżej). Można potem przeprowadzić kolejne porównanie, czemu nie, ale implikowanie że porównywanie pod jednym względem jest błędne bo czynniki środowiskowe i psychologia, oznacza że nie możemy wyciągnąć wniosków na temat równości, bo natura jest z istoty rzeczy nierówna. Co jest truizmem.
  • Odpowiedz
@Usmiech_Niebios: Widzisz, największy problem w konflikcie obu płci jest taki, ze faceci oczekują od kobiet by były jak faceci i odwrotnie?
Wszystko co kobiece wydaje im sie s---------e, fakt jest taki, ze możemy sie starać siebie rozumieć, dać empatie i zrozumienie.
Takie są role społeczne, kobieta poświęci sie opieki nad chorym facetem, nawet jak on straci prace i zdrowie, bo tak byla wychowywana, taka ma biologie, ale byc moze nie
  • Odpowiedz
@Usmiech_Niebios:
Ok, bardziej by bylo męskie, żeby facet użył żony za żywą tarczę?
OP ma racje, bo kwiczenie, że facet zrobil źle i ocenę zachowania jako "frajerstwo" słabo świadczy o autorach takich opinii.
Btw. Gdyby tak zachowała sie kobieta jakbyś ja ocenił? Jak by ocenili autorzy bredzący o słabości faceta?
  • Odpowiedz
Ok, bardziej by bylo męskie, żeby facet użył żony za żywą tarczę?

@dioxyna: to chcemy męskości czy równości? Bo "oświecone wykopki", nie napisały nic o żywej tarczy, tylko:

Czyli jednak strzelił samobója. On poświecił życie a ktoś inny przekaże geny....

Obronił ją by inny samiec mógł ją w przyszłości zapłodnić ( ͡º ͜ʖ͡º) Strzelił sobie
  • Odpowiedz
@Usmiech_Niebios: Chyba jednak zasługuje za to, by byc z niego dumnym, napewno bardziej niż gdyby uciekł lub zasłonił sie kobietą.
Kobiety i mężczyźni są różni, budowa i praca mózgu, rozne hormony i różne zadania biologiczne. Jakbyś sie prężył nawet genderyzmem na silę tego nie zlikwidujesz.
OP (tak mi sie zdaje) i mi chodzi o ocenianie czynów ludzkich głównie przy pomocy atawizmów i mechanizmów przetrwania gatunków.
Zauważ. Ze gdyby to zrobiła
  • Odpowiedz