Aktywne Wpisy

SilesianPill +72
W kontekście od dawna nieprawdziwego podziału kraju na Polskę A i B, warto przypomnieć jak wyglądają miejscowości na południe i zachód od Wrocławia.
Na mapce zaznaczone są te większe ośrodki, ale sytuacja nie jest tam jeszcze aż tak tragiczna. W najgorszej pozycji są te zaniedbane, poniemieckie wioski, w których czas zatrzymał się w miejscu.
Wrocław i jego obwarzanek wysysa wszystko z reszty województwa, co doskonale widać robiąc sobie spacerek po dalszych częściach regionu.
Polska
Na mapce zaznaczone są te większe ośrodki, ale sytuacja nie jest tam jeszcze aż tak tragiczna. W najgorszej pozycji są te zaniedbane, poniemieckie wioski, w których czas zatrzymał się w miejscu.
Wrocław i jego obwarzanek wysysa wszystko z reszty województwa, co doskonale widać robiąc sobie spacerek po dalszych częściach regionu.
Polska
źródło: temp_file5459073507062575270
Pobierz
Defined +308

Komentarz usunięty przez autora
Zdaje sobie sprawe, ze nie na temat, nawet napisałam, ze porównanie bez sensu w takim samym zakresie jak mój artykuł.
Różnice w zakresie psychologii płci zawsze będą mniejsze lub większe i myślę, ze na obie płcie można stworzyć warunki przy których ich gotowość do poświęcenia będzie różna.
Dlatego troche głupie jest porównywanie tylko pod jednym względem.
@dioxyna: porównanie z natury rzeczy odchodzi pod jednym względem, bo po co porównywać dwa różne względy naraz (po korelację co najwyżej). Można potem przeprowadzić kolejne porównanie, czemu nie, ale implikowanie że porównywanie pod jednym względem jest błędne bo czynniki środowiskowe i psychologia, oznacza że nie możemy wyciągnąć wniosków na temat równości, bo natura jest z istoty rzeczy nierówna. Co jest truizmem.
Wszystko co kobiece wydaje im sie s---------e, fakt jest taki, ze możemy sie starać siebie rozumieć, dać empatie i zrozumienie.
Takie są role społeczne, kobieta poświęci sie opieki nad chorym facetem, nawet jak on straci prace i zdrowie, bo tak byla wychowywana, taka ma biologie, ale byc moze nie
Ok, bardziej by bylo męskie, żeby facet użył żony za żywą tarczę?
OP ma racje, bo kwiczenie, że facet zrobil źle i ocenę zachowania jako "frajerstwo" słabo świadczy o autorach takich opinii.
Btw. Gdyby tak zachowała sie kobieta jakbyś ja ocenił? Jak by ocenili autorzy bredzący o słabości faceta?
@dioxyna: to chcemy męskości czy równości? Bo "oświecone wykopki", nie napisały nic o żywej tarczy, tylko:
Kobiety i mężczyźni są różni, budowa i praca mózgu, rozne hormony i różne zadania biologiczne. Jakbyś sie prężył nawet genderyzmem na silę tego nie zlikwidujesz.
OP (tak mi sie zdaje) i mi chodzi o ocenianie czynów ludzkich głównie przy pomocy atawizmów i mechanizmów przetrwania gatunków.
Zauważ. Ze gdyby to zrobiła