Aktywne Wpisy

editores +57
Podatek katastralny ZAWSZE prędzej czy później dotyczy wszystkich. Tak zrobili na Litwie.
Zwolennicy tego podatku to niebezpieczni durnie. Kataster oznacza katastrofę dla ludzi biedniejszych, chorych, emerytów.
To wprost prowadzi do wyrzucenia ludzi na ulice i bezdomności. Tak to działa w USA.
#kataster #pozyteczniidioci #nieruchomosci
Zwolennicy tego podatku to niebezpieczni durnie. Kataster oznacza katastrofę dla ludzi biedniejszych, chorych, emerytów.
To wprost prowadzi do wyrzucenia ludzi na ulice i bezdomności. Tak to działa w USA.
#kataster #pozyteczniidioci #nieruchomosci

heksengerg +2
Jak zamknąć buzię ośmiolatkowi?
Po prostu powiedzcie mi, że istnieje jakiś sposób. On nie zamyka się WCALE. Wstaje – śpiewa. Je – komentuje. Idzie do toalety – gada do siebie. I to regularnie!
Śpiewa. Krzyczy. Nagle coś wykrzykuje – podczas odrabiania lekcji, albo po prostu siedząc sobie cicho na podłodze, w absolutnej ciszy. Bez żadnego powodu. Już chyba ze sto razy tak mnie przestraszył, że serce mi zamarło.
Rozmowy?
Po prostu powiedzcie mi, że istnieje jakiś sposób. On nie zamyka się WCALE. Wstaje – śpiewa. Je – komentuje. Idzie do toalety – gada do siebie. I to regularnie!
Śpiewa. Krzyczy. Nagle coś wykrzykuje – podczas odrabiania lekcji, albo po prostu siedząc sobie cicho na podłodze, w absolutnej ciszy. Bez żadnego powodu. Już chyba ze sto razy tak mnie przestraszył, że serce mi zamarło.
Rozmowy?

Ile ja bym dał za ekranizację serialu w uniwersum Środziemia, gdzie byłoby pokazane jak pojawił się Sauron, czarnoksiężnik z Angmaru. Byłyby wydarzenia takie jak:
- Powstanie pierścieni
- Powstanie Saurona i jego ścieżka do rozwoju Mordoru w potęgę. Wzniesienie fortecy Barad-Dur przy pomocy pierścienia.
- Bitwa Angmaru ze stolicą Arthedainu po podziale Arnoru. Przejęcie miasta Fornost przez czarnoksiężnika z Angmaru.
- Zdrada Gondoru przez ludzi z gór. (tych nieumarłych od Aragorna).
- Bitwa o Minas Ithil i zamiana w Minas Morgul przez Nazgule i czarnoksiężnika z Angmaru.
- Bitwa ludzi i Elfów z Sauronem. (przygotowania do bitwy, pokaz walk na otwratym polu.)
- Obrona, oblężenie i upadek miasta Osgiliath, które było największym miastem Gondoru.
- Pokazanie Carn Dum, stolicy Angmaru, którą rządził czarnoksiężnik z Angmaru. Była to jedna z najlepszych fortec w świecie Śródziemia.
i jeszcze ileś tam by się znalazło.
Taka Gra o Tron, ale w uniwersum Środziemia, to by było coś odlotowego ( ͡º ͜ʖ͡º).
#got #srodziemie #wladcapierscieni #lotr #hobbit #seriale #fantasy #rozkminy
źródło: comment_weS32DkXEj91EhTl0NQd5KX0l6UTcOu3.jpg
PobierzKrótko mówiąc: trzymać to uniwersum z dala od Jacksona.
@lowca_randroidow Też zgadzam się, jeśli nie serial to chociaż jakieś filmy poboczne z uniwersum Śródziemia. Tak jak Star wars Rogue one, które wyjaśniło historię Bothan co ukradli plany Gwiazdy śmierci.