Wpis z mikrobloga

Mylicie się. Myślicie, że zwiastunem upadku cywilizacji europejskiej, jaką znamy, są muzułmańscy nachodźcy? Otóż nie. Za kilka tysięcy lat ocalałe pokolenia dokonają przełomowego odkrycia. Będą zszokowani. Napiszą o tym mnóstwo prac naukowych. Wykopaliska w podmiejskich niegdyś rejonach będą odwiedzały tłumy. Żeby zobaczyć skamieniałości sadzanych obecnie roślin. Bo tuja, proszę państwa, jest symbolem upadku naszych wartości. Jak można zrobić coś takiego swojemu ogrodowi, swoim bliskim, swoim sąsiadom? Dlaczego 90% nowych domów jest natychmiast otaczana szpalerem tego brzydactwa?
#ogrodnictwo #ogrod
źródło: comment_j5r2X1DbbroUlB4H0SYKueSJjIHLcpaS.jpg
  • 63
@uciekajmy mirabelko, ja też ich nienawidzę. Jak widzę tuję, to mam ochotę ją wyrwać i zdeptać xD
Najbardziej się cieszyłam jak sąsiedzi w sylwestra trafili w tuję fajerwerkami i się zapaliła xD
Inni sąsiedzi wycięli piękny stary czarny bez, który był na granicy działek i posadzili tuje... Oby upadli i sobie głupi łeb rozwalili. Robiłam z tego bzu soki , które pomagały na przeziębienia. Z tui można najwyżej poczuć zapach kocich szczyn.
@JarosG: wiesz co? Ja Cię dodam na czarną jednak, bo boję się, że Ci żyłka pęknie od takich tyrad w jawnie żartobliwym wpisie o tujach. Mam nadzieję, że potraktujesz to autorefleksyjnie.

@sylvvy: żeby odejść od tych nieszczęsnych tuj, bo temat jest wyjątkowo kontrowersyjny i budzi mnóstwo emocji, jak widać ; ) napiszę Ci, jak to prosta kobieta z miasta przeprowadziła się na wieś. Na działce przed budowanym domem rosła jakaś
źródło: comment_r1JJqL7uYMWTvkPC1wy93uW8a2SsVsW9.jpg
Dlaczego 90% nowych domów jest natychmiast otaczana szpalerem tego brzydactwa?

@uciekajmy: zielona ściana jako tło dla ogrodu zawsze lepsza niż dom sąsiada czy przejeżdżające ulicą auta. Do tego osłania przed hałasem. Jaka proponujesz alternatywę dla 4-5m thui które zabierają tylko 1m podwórka?