Wpis z mikrobloga

@szpernik: zacznij od usunięcia "fotografia" z znaku wodnego :P bo takich jak xx fotografia ("xx photography" - dla bardziej ambitnych) jest w opór.
a i zainwestuj w statyw jak chcesz cykać gwiazdki.
  • Odpowiedz
  • 1
@bsbs Akurat znak wodny nie świadczy o zdjęciu a jego treść. Mam tylko go po to żeby "podpisać" się pod zdjęciem a nie przechwalać swoim kunsztem fotograficznym.
  • Odpowiedz
@szpernik: Spoko kadr.

Uwagi:
1. Zdjecie jest nie ostre - pocwicz ostrzenie w ciemnosci i na manualu.
2. Dziwne przesuniecie kolorow w stronie niebieskiego np. te fioletowe swiatla miasta.
3. Troche zaszumione. Daj nizsze iso i dluzszy czas naswietlania.
4. Znak wodny faktycznie troche zabawny zwlaszcza jak piszesz, ze jestes amatorem.
  • Odpowiedz
  • 1
@bsbs ale wzór sobie zaprojektowałem sam i mogę sobie go wstawiać gdzie chce i kiedy chce, to jest mój nick z Instagrama i przynajmniej wiadomo kto je zrobił ale wiem o co Ci chodzi :)
  • Odpowiedz
  • 0
Bardziej merytorycznie to jak jeden z przedmowcow - kolory, nieostrosc - moim zdaniem spowodowana poruszeniem aparatu.
  • Odpowiedz
@szpernik: Tak jak napisali przedmówcy, kolorki zdecydowanie do poprawy. Niebo nie jest fioletowe. Bardzo dużo osób popełnia ten błąd przy fotografowaniu w nocy. Gwiazdy to nie świetlówki - świecą światłem naturalnym, stosujemy na nich dzienny balans bieli :-)
  • Odpowiedz