Aktywne Wpisy

SereneCipher +1
W jaki mało inwazyjny sposób zabić kogoś w książce? Że niby przypadek itp Bo pisze pisze i muszę się pozbyć typa i nie wiem jak.

Lolenson1888 +21
Uwaga konkurs
Kupię dowolny, wybrany prezent na Mikołaja każdej osobie, która poda mi jakąś zaletę Minety Rajovicia (oprócz wysokiego wzrostu)
#mecz
Kupię dowolny, wybrany prezent na Mikołaja każdej osobie, która poda mi jakąś zaletę Minety Rajovicia (oprócz wysokiego wzrostu)
#mecz
źródło: 416dfff53e18b9d3eec9d369076a71cd31fa9c9e7bcee53db0990c11fb192167
Pobierz

W moje ręce wpadły dwa retro komputery z połowy lat 90-tych.
Konfiguracja pierwszego:
CPU: Intel Pentium 75MHz (SZ994) - Socket 7
RAM: Jeszcze nieznany (zakładam że między 8, a 32MB)
HDD: Quantum Fireball EX (pojemność nieznana)
Płyta: 586F61-PB
Grafika: SiS 6205
FDD: Jest
CD: Jest! 8x
Zakładając, że ten komputer jest sprawny, to co faktycznie będzie można na nim uruchomić? Z tego co pamiętam, to w tamtych latach zagrywałem się w Doom-a, Duke-a 3D, Test Drive 3, Transport Tycoon.
Gdzie można niedrogo nabyć klawiatury AT i mysz na COM-a?
Dodam, że drugi komputer mniej mnie interesuje (desktop, Socket 5, mały dysk) i jedyna ciekawa dla mnie rzecz na tę chwilę, to sieciówka :D
źródło: comment_PmrMIRdDWxkhxACc831K4oIMUV8CKnBW.jpg
Pobierz@xandra: to nie to samo.
@kocha_to_poczeka: nie, ale retro komputer chodził już za mną od co najmniej roku. Nie ma to jak wspomnienie młodzieńczych lat :D
@kocha_to_poczeka: mieszkasz w Norwegii?
@CyberDeath: Co do myszy - możesz sobie podpiąć na PS/2 - złącze na płycie jest: http://stason.org/TULARC/pc/motherboards/H/HOKKINS-SYSTEMATION-INC-Pentium-586F61-PB.html