@Sandaczov: bardziej zależałoby mi na alu bo chodzę w wadze ciężkiej (100kg) może uda mi się zejść na nowy sezon w okolice 85kg ale wątpię. Czego w takim razie szukać w max tych pieniądzach. musi być nowe.
@fixie: nie zgodzę się ... kupisz szosę za 5k nową to ma albo koła lipne albo grupę niską albo coś tam a kupisz używana to już ktoś coś dołożył a rower jak nowy prawie
@Lordon: To sytuacja idealna, a takie zdarzają się bardzo rzadko, tak samo jak sprzedawanie prawie nowego roweru. Przy normalnie używanym rowerze i najczęściej spotykanym czasie jego używania przez pierwszego właściciela, który wynosi ok. 3 lat, to rower jest już nieco podmęczony, a napęd nadaje się do wymiany w momencie zakupu lub chwilę po nim. Podobnie koła. Do tego, aby rozpoznać czy dana oferta jest okazją, czy ściemą, trzeba ogarniać temat
@fixie: wystarczy wejść w temat ale tak jest ze wszystkim ... chcesz kupić np E-papierosa lepiej poczytać trochę itp niż kupować pierwszego lepszego z kiosku bo za podobna cenę kupić lepszego ... ja kupiłem gianta defy 3 na tiagrze kołach mavic'ach Cosmic elite i na sztycy mostku i kierownicy karbonowej (3T) za 3800zl ... a sam defy 3 na giantowskich kołach i na sorze + alu elementy z giant concept
@Lordon: masz koła w momencie zakupu warte 1000-1500 zł, a tiagra to 1 klasa wyżej nad sorą, do tego jedna z najczęściej podrabianych części karbonowych, co do których oryginalności istnieje wątpliwość jeśli samemu się ich nie kupiło.
@fixie: niech będą warte 1000-1500 i tak to więcej niż giantowe warte 200-500 2 klasy wyżej jest sora, 105 potem tiagra nawet jak są nie oryginalne mam to gdzieś jeżdżę na nich od roku prawie i nic się nie dzieje wiec jak pęknie to nie będzie mi przykro ...
@fixie: o cholera ja zawsze myślałem ze tiagra jest pod ultegrą bo wygląd ma bliższy ultegrze ... tak czy siak trzymam się swojego ze lepiej rower używany niż nowy ... (mam 5 rowerów z czego 4 składałem sam i wiele ma dobrych części po niższych cenach bo nie kupowałem nowych ...)
Filmik z #p0lka tak się wybił, że widać tylko komentarze kobiet z trzeciego świata xD Są w szoku, że można zaliczyć 7 facetów w wieku 21 lat w tym dwa razy zdradzić
#wykoptribanclub #decathlon
#szosa
Komentarz usunięty przez autora
Czego w takim razie szukać w max tych pieniądzach. musi być nowe.
@Sandaczov: XD