Wpis z mikrobloga

Moja trzecioklasistka otrzymała w końcu swój plan zajęć (pic rel). Ponieważ jesteśmy hehe #gimboateizm zapisałam ją w tym roku dla odmiany na etykę. Tak wygląda równość.
Zastanawiam się, czy to nie jest celowe zagranie, no bo kurczę...
Religia w środku zajęć, a etyka w kilka godzin po ich zakończeniu.

#bekazpodludzi #katolicyzm #dyskryminacja #k------c
catch - Moja trzecioklasistka otrzymała w końcu swój plan zajęć (pic rel). Ponieważ j...

źródło: comment_sNEVvsB50nJHbWt2e4cTuJTIGiUxPOnM.jpg

Pobierz
  • 246
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@catch k---a, religia nie była moją ostatnią godziną lekcyjną odkąd pamiętam. Jakby celowo to robili aby dziecko czekało godzinę czasu i nie poszło wcześniej do domu.
  • Odpowiedz
@MrRAWHead1: @catch: też uważam że lepiej zapisać na religię. To nie jest przecież pranie mózgu, krzywda się nie stanie. A niestety sporo nauczycieli innych przedmiotów krzywo patrzy na takich "bezbożników", i mogą być z tego różne nieprzyjemności typu "nauczyciel się uwziął"
  • Odpowiedz
@MrRAWHead1 w podstawówce przez 6 lat jedna dziewczyna nie chodziła na religię. Nikt nie dyskryminował. W gimnazjum prawie nikt nie chodził na religię ( ͡º ͜ʖ͡º)
A tylko dwie osoby na 25+ miały podręcznik do religii. Ja też nie miałem. Nikt nikogo nie dyskryminował. Nawet tych co chodzili dla obecności.
  • Odpowiedz
nic nie straci, niczego złego jej tam nie nauczą

@MrRAWHead1: Uważam, że wychowuję dziecko na lepszego człowieka, niż by była po praniu mózgu przez religię. Sama też jestem w stanie lepiej jej nauczyć O RELIGIACH, bo na polskich religiach n--------a się paciorki.

To nie jest przecież pranie mózgu, krzywda się nie
  • Odpowiedz
@catch: no nie wiem, u mnie w szkole wszyscy traktowali religię jako godzinę wolną w zasadzie. Nikt mnie tam nie ochrzcił, tylko oglądałem south park na odtwarzaczu dvd xD Teraz w dobie smartphonów byłoby jeszcze prościej!
  • Odpowiedz
@catch: plan jest zapewne taki, ponieważ na etykę będzie chodzić "zbieranina" dzieciaków z całego rocznika, więc muszą dopasować plan do wszystkich (również nauczyciela) a nie tylko jaśnie wielmożnej pani hehehehe więc nie nie jesteś kimś super specjalnym, żeby robili pod górkę twojemu dzieciakowi, którego zapewne wychowujesz na księżniczkę ateizmu, bo dyskryminacja. (i sory ale śmiejesz się sama z siebie #bekazpodludzi)
  • Odpowiedz
Na planie była zawsze religia/etyka.

@Stulejusz_Wielki: To ja w podstawówce byłam 20 lat temu i też mieliśmy na planie religia/etyka. Chodziło o to, że niby jest wybór i religia odbywa się w tym samym czasie co etyka. W praktyce było to mocne indoktrynowanie i nie można było nawet zapytać o proste rzeczy, np. dlaczego taki dobry Bóg pozwala cierpieć dzieciom chorym na raka. Za tego typu pytania było darcie japy
  • Odpowiedz
@catch: a jeszcze pytanie czy będzie etyka. U mnie w każdej szkole był ktoś kto się wypisywał z religii, ustalali już kiedy etyka, okazywało się potem że w całej szkole jest 5 osób które się wypisało, i w efekcie siedzieli w czasie religii w bibliotece i tyle, etyki nie było
  • Odpowiedz
Możesz wypisać córkę z zajęć jeśli we wiadomości napisano, iż są obowiązkowe?

@GrumpyTheCat: Przed chwilą otrzymałam informację, że mogę, więc tak zrobię.

a jeszcze pytanie czy będzie
  • Odpowiedz