Wpis z mikrobloga

@tubbs: ja cisne wszytsko ci zielone, ze smakiem oczywiscie roznie jest, ale jak dodasz imbiru i cytryny to wszytsko prawie przejdzie przez gardlo. Osobiscie moge pic bez problemu, szpinak, jarmuz, brokuly, natke pietruszki
@Shiv: ja jestem zadowolony, czy dużo pulpy nie wiem, bo nie mam porównania.

To co widać na zdjęciu to pulpa z 2 dużych marchewek, 2 dużych pomarańczy i 2 gruszek. Ale przy marchewkach właczyłem na gęstszy sok, więc wtedy więcej pulpy zostaje.

a wyszło 0,6 l soku, więc chyba nieźle
@Shiv: cytrusy musisz obrać, chociaż w sumie ze sktórą by sobie poradził, ale smak popsuje. Obierałem dynię, ananasa, i to chyba tyle. Resztę jak jabłka, marchew, śliwki itp wrzucam jak stoi tylko trzeba przekroić żeby weszło do podajnika.

Maszyna może pracować max 30 minut, a potem trzeba odpocząć. To co jest na zdjęciu to jakieś 5 minut samego wyciskania.