Aktywne Wpisy

panthererose +6
Dzisiaj byłam pierwszy dzień w nowej pracy, oczywiście dzień zapoznawczy nie tylko z obowiązkami, ale również z współpracownikami. Wdałam się w rozmowę z dziewczyną starszą ode mnie o 2 lata na temat związków i ogólnie relacji. Powiedziała mi, że zerwali z chłopakiem w kwietniu po 5 latach związku i wspólnego mieszkania u niego. Chciałam wyjść na empatyczną, dlatego zapytałam się jak daje sobie radę i czy jakoś udało jej się zapomnieć. Dziewczyna

źródło: comment_vnvXC9maAweYzMNjLEPtbpbAMP55q3P3.jpg
Pobierz@Shajo
@Duze_piwo
To jak to w końcu jest? Jesteśmy budżetowo w dupie czy jest w miarę okej?
@Shajo czyli po prostu nie znacie żadnych konkretów?
Przyszły rok jeszcze pewnie utrzyma
Teraz na świecie mówi się że bańka jest na wszystkim: tz Everything Bubble - polecam poczytać w temacie o ile jesteś zainteresowany. Ogolnie problemem jest niska powiedzmy "marza" duzej ilosci przedsiebiorstw i zbyt latwy dostep do finansowania. Firmy zyja na niskiej oplacalnosci popmpujac sprzedaz ilosciowym orbotem.
Kryzys czy to zewnetrzny czy wewnetrzny na pewno odbije sie i na nas. Wzrosna stopy, poleci inflacja. Firmy nie beda w stanie splacac kredytow, recesja problemy, wzrost
Ogólnie studia z ekonomi międzynarodowej dają mi jakąś podstawę, że mogę sie chociaż w minimalny sopsob wypowiadac na tematy ekonomiczne. Pracuje w finansach miedzynarodowych od 4 lat, czytam artykuly i ksiazki w tematyce.
Nie mówie że tak będzie ale niestety są wstępne przesłanki że
Cały PiS :)