Wpis z mikrobloga

Byłem u znajomego w UK i tak się podjarałem Netfliksem, że po powrocie do kraju od razu namówiłem znajomych (i mamę) i wzięliśmy go na 4 osoby. Ku mojemu ogromnemu rozczarowaniu Netflix w PL to chyba połowa brytyjskiej biblioteki i muszę obejść się smakiem na Ricka i Morty'ego czy inne produkcje, które musiałem łowić dotąd na cda, czy innych torrentach ( ͡° ʖ̯ ͡°)

#zalesie #netflix
  • 15
@DILERIUM:
@zgredinho: o to chodzi, 3. wychodzi już od dawna i tam był od razu w serwisie, a u nas pewnie będzie trzeba czekać aż skończy się cały i wtedy dodadzą wszystko na raz ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Koniec końców i tak będzie trzeba oglądać na CDA (°°
@DonMatheo nie kumam takiego myślenia. Rozumiem, że musisz mieć natychmiast wszystko na teraz? I być złodziejem bo tak. Ja nie mam netflixa dla konkretnych seriali tylko po prostu odpalam i sobie coś włączam. Dzięki temu odkryłem bardzo dużo ciekawych seriali. The Crown, Love, Master of none, Freeks and Geeks. Płacę komuś za to że robi kawał dobrej roboty. Pod jednym przyciskiem mam wszystko w HD z lektorem, napisami bez szukania, kombinowania.
@robvan: Niesamowite, że ktoś wymaga czegoś więcej niż to gówno którym jest Netflix w Polsce, łał. Poza tym nazywanie złodziejem kogoś, kto piraci filmy i seriale w kraju w którym nie jest to nawet wykroczeniem to zwyczajny debilizm.
@robvan: chcę po prostu być na bieżąco, to chyba nic dziwnego, zwłaszcza, że gdzie indziej ten 3. sezon jest już dostępny. Doceniam inne seriale, bo to nie jedyny jaki oglądam, ale dosyć mocno się rozczarowałem.

@tysonic tu już nawet nie chodzi o słowo złodziejstwo. Może fakt niepotrzebnie go użyłem. Chodzi mi o to że ja płacę za netflix w ramach podziękowania za fajne seriale które robi. Że w tym dzikim kraju gdzie płacenie 13 zł to frajerstwo bo wszystko jest za darmo chciało im się w ogóle spróbować.
@DonMatheo ale wiesz czemu jest ubogi. Bo im się nie opłaca pewnie wykupywać licencji. To nie jest firma charytatywna lub pokroju CDA tylko pewne posunięcia muszą się kalkulować finansowo. To co wypuszcza netflix raczej na bieżąco jest na polskim netflixie z lokalizacją.
@robvan: Skoro już spróbowali to mogli się chociaż postarać a taki #!$%@? - połowy rzeczy tu nie ma. Zrezygnowałem z tego po dwóch miechach bo serio - oferta filmowa to dno dna a te kilka seriali to niestety zbyt mało jak za taki hajc (#!$%@?ę kombinacje z jakimiś spółkami itp.).
@tysonic z takim myśleniem będziesz zawsze w - szarej strefie - bo na każdej platformie brakuje dużo rzeczy. Mam wszystko tzn Showmax, HBO go i netflix. I szczerze mówiąc pieniądze należą się tylko netflixowi. Za aplikację i za rozwijanie się.