Wpis z mikrobloga

@smalec_alfa: troche nie teraz, nie opłaca się boxów kupować - jeśli już to jedynie CS6. Chyba, że zajmujesz się grafiką w stopniu szparowania, retuszu i składu publikacji, to nawet i CS2 wystarczy.
  • Odpowiedz
@smalec_alfa: Ale kolega z tym CS2 to żartował chyba jednak. :) Jeśli ma być tanio, to niech kupi Affinity, jeśli ma na tym pracować i się z tego utrzymywać to pakiet CC (w końcu nie jest droższy niż abonament za telefon), jeśli ma dużo kasy, którą chce wydać i mieć święty spokój, to niech kupi ode mnie CS5. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@smalec_alfa: to niech kupi subskrypcje dla fotografów Creative Cloud za +/- 54 PLN miesięcznie, albo niech "kupi" sobie coś do nauki z Witaminką - na pierwszego photoshopa, póki się nie nauczy czegokolwiek o maskach, krzwych, warstwach i ogólnego ogarniecia z programem.
  • Odpowiedz
@smalec_alfa: CS4 to abstrakcja z dzisiejszej perspektywy, nie rób jej tego. Może jest studentką jeszcze i może mieć wtedy znacznie tańszą licencje za 20 EUR miesięcznie.

Jeśli to miałoby być na projekty własne, nawet w obrębie firmy, to spokojnie Affinity Designer i Photo - używam ich odkąd zaprezentowali betę na Windowsa i mam teraz pełne licencje i to świetny powiew świeżości w sofcie z tej branży. Stosuje na wszystkie własne
  • Odpowiedz
Dobra, Panowie. Już coś tam wiem. I tak nie mam z koleżanką kontaktu chwilowo. Jutro jej wybiję tego cs4 z głowy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Bardzo dziękuję wszystkim za rozjaśnienie sprawy
  • Odpowiedz