Wpis z mikrobloga

@zirytowana_plaszczka: Tak szczerze to myślę, że jest to złudne jak w 2007r. Sondaże działają na tych samych zasadach co wtedy. Mnóstwo osób pójdzie "na złość Karakanowi" ( Prezesowi dla Niekumatych ), żeby wykopać go raz na zawsze z estabilishmentu. - Tak jak to było w przypadku ludzi głosujących na Trumpa, żeby tylko Clinton zakończyła karierę polityczną.
  • Odpowiedz
@zirytowana_plaszczka: Np. do nikogo z mojej rodziny czy znajomych, a nawet znajomych znajomych nie dzwonili z żadnego sondażu, a tym bardziej tego "Kantar" czy "Millward Brown", nie wiem jak u Ciebie. Wgl te sondaże są jakieś dziwne, bo nigdy nie podają na jakiej grupie osób one były robione i zawsze ok.20% to niezdecydowani- co jak uważam, ma być pewnego rodzaju zabezpieczeniem, żeby wynik jakiejś parti, wśród tej grupy osób, nie
  • Odpowiedz
@SkrajnieZdegustowany: Ja generalnie uważam że zdecydowana większość sondaży robiona jest pod daną tezę i tyle.

Wgl te sondaże są jakieś dziwne, bo nigdy nie podają na jakiej grupie osób one były robione

Wiesz, pojedziesz na takie Podlasie i będziesz miał 100% uwielbienia dla PiS, pojedziesz na Pomorze - 100% za PO/Nowoczesną.
  • Odpowiedz