Wpis z mikrobloga

Ogromna beka z appla że hehe facial recognition nie zadziałał, ale c-----a technologia xD
Gdyby KTOKOLWIEK przeczytał wiadomość która była napisana na telefonie w trakcie gdy próbowali odblokować telefon twarzą, to...
... ktoś po prostu nie wpisał kodu po odpaleniu telefonu xD

Fuckup jak fuckup, ale nawet androidy nie pozwalają na odblokowanie telefonu paluchem bezpośrednio po restarcie telefonu.

#apple #bekazpodludzi #polskianalfabetyzm #angielskilevela1 #iphone #bekazandroida
Rabusek - Ogromna beka z appla że hehe facial recognition nie zadziałał, ale c-----a ...

źródło: comment_pP9aNLA5PwRGiuhUFv1wVjyIY4Jvz6Ue.jpg

Pobierz
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@stjimmy: prawda, kajam się xD
ALE ten komunikat wysypuje się dopiero po parunastu złych próbach. Wychodzi na to, ze ktoś off stage to testował albo telefon samoczynnie próbował odblokować twarzą mimo ze żadnej w pobliżu nie było. Tak czy tak - nie była to na pewno wina jednorazowego niedoczytania twarzy tylko fail z ustawieniem telefonu który nie był przygotowany na prezentacje takiego ficzera.
@blinxdxb: @stjimmy: @
  • Odpowiedz
I jeszcze gif na dowód:
Każde takie zatrzęsnięcie ekranu to źle wprwoadzony (zły) palec.

Są jeszcze dwie opcje:
- wprowadzili wymuszenie kodu po jednorazowym złym wykryciu twarzy (co byłoby ultra głupie, ale kto wie, to Apple w końcu xD)
- Ktoś off stage wprowadził twarz kilka razy źle, i akurat TEN JEDEN OSTATNI przed tym jak prosi o kod był on stage. Co jest mało realne i mało prawdopodobne.
Rabusek - I jeszcze gif na dowód:
Każde takie zatrzęsnięcie ekranu to źle wprwoadzon...

źródło: comment_MQwvuDPnS1pCTdfKEN6CKHKkK3rEBoDB.gif

Pobierz
  • Odpowiedz
Właśnie podniosłem tablet z którego nie korzystałem ponad 24h i komunikat mówił właśnie to samo co na scenie - więc możliwa jest też taka opcja ;)
  • Odpowiedz
@kochamschabowe: Jakiej? Przecież to k---a fakty, tak telefon reaguje gdy źle wprowadzisz inny typ security, czyli palucha. No ale tak, fakty są lewackie, co? xD

Nawet @stjimmy który słusznie mnie zakwestionował przyznał mi rację, że to nie fail face id, a fail kogoś kto ustawiał prezentacje.
  • Odpowiedz
Zobaczymy jak będzie działać finalnie urządzenie. I mam nadzieję że fanboje Apple nie dorobią sobie ideologii do pewnych wad urządzenia tak jak było z gniazdem Jack.
  • Odpowiedz
@Rabusek: na iP6s jak mam mokry palec to Touch ID nie działa. Z filmu który oglądałem to prezentujący próbował kilka razy i zablokował face id, wiec albo telefon był złe skonfigurowany albo face id nie działa do końca jak trzeba :)
  • Odpowiedz