Wpis z mikrobloga

#naukaprogramowania #kursy #kodilla #pracait #java

Siemanko Mirki, szukam kogoś kto jest po bootcampie i realnie pomógł mu on znaleźć pracę ;)
Na wstępie powiem, że już znam opinię większości odpowiadających typu:
Za te pieniądze kup sobie coś słodkiego
Po co tyle płacić lepiej weź jakiś kurs z udemy
Po co z udemy masz za darmo w internecie
Po co w internecie najlepsze są książki
Po co komu książki jak masz opisane biblioteki itd.

Jak nie chcesz czytać to możesz przejść od razu do pytań ;)
Kilka słów o mnie:

Przechodząc do konkretów:
1. Wiem, że najlepsza jest praktyka i liczą się projekty, chętnie bym z kimś porobił coś większego, ale nie czuję się jeszcze na siłach, a nie chcę marnować czyjegoś czasu. Tutaj pytanie: z czego się uczyliście przed kursem/pracą w it ? Coś bym przerobił, bo kurs na netbeans 6.1 trochę mnie smuci i czuję, że marnuje czas :C

2. Polecacie taki bootcamp ? Realnie wam pomógł w szukaniu pracy? Ciężko o realne opinie kogoś po takim bootcampie.

3. Jak to wygląda w końcu z tym wykształceniem ? Chętnie bym sobie w przyszłości zrobił typowo informatyczne zaocznie - ale nie jestem w stanie sobie teraz pozwolić na kolejne 4 lata studiów, dlatego rozważam taki bootcamp. Załapać jakąś pracę, robić doświadczenie, ustatkować się w miarę finansowo na normalnej umowie o pracę, potem jakieś wykształcenie dorobić.

Wiem, że w tym zawodzie ważne jest samozaparcie i praca samodzielna
Wiem że nie będę miał słynnych wypokowych 15k na rękę z b---y.
Chodzi mi o zmianę branży, mogę mieć średnią krajową, byle mieć możliwości rozwoju - cenię to bardziej niż pieniądze.
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SiemkaKolego: Dzięki za odpowiedź ;) ciągle się właśnie waham ze względu na to 14k (gdyby to było 10k to już trochę inaczej, bo tak mnie wychodzi 410/msc co przy aktualnych zarobkach boli bardzo xD) i się ciągle zastanawiam czy warto, chociaż ostatecznie chyba skorzystam. Chociaż trochę szkoda, że nie ma gwarancji teraz ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@SH4meonU: zdecydowanie nie wartro. Ukoczyam bootcamp fronted i według (mnie pomijając kwestje mentora) to materiały są strasznie nudne, wiekszość zadań nie robi się samemu, tylko przepisuje się kod z materiałów. Ale to nie zmusza do samodzielnego myślenia i powoduje że kurs jest strasznie nudny jak dla mnie.
  • Odpowiedz