Aktywne Wpisy
GlenGlen12 +780
Śmieszy mnie ból dupy o kasy samoobsługowe, bo kasjerki stracą pracę. To tak jakby zakazać koparek, bo w miejsce jednego operatora można zatrudnić 5 chłopów od łopaty.
#pracbaza #praca #takaprawda #biedronka #lidl #technologia
#pracbaza #praca #takaprawda #biedronka #lidl #technologia
fanmarcinamillera +189
Hahahaa no jak to, to grubi ludzie jednak nie są tak pożądani jak to się aktywistom „body positive” wydaje i próbują nam to wciskać na siłę? OTYŁOŚĆ TO CHOROBA, KTÓRĄ TRZEBA LECZYĆ, A NIE PROMOWAĆ #bekazpodludzi #neuropa #logikarozowychpaskow #bekazlewactwa
Jak słyszę gdzieś w sklepie starszą kasjerkę z 40 lat i woła kierownika, przychodzi babka lat 25 a ta do niej "pani kierowniczko to i tamto" a ta do niej z ryjem, że "tydzień tu pracujesz a już trzeci raz się pomyliłaś" i tak przy klientach. Jako jedyny się odezwałem, że gdyby mi tak jakiś kierownik powiedział w taki sposób to pierw bym dał z liścia a potem poszedł do domu i albo przeprosisz dzieciaku tą kobietę albo skargę napisze. Szanowna kierowniczka dumna jak paw uśmiechnęła sie do mnie poszła do swojego kantorka a babka na kasie cichutko podziękowała mówiąc, że ma już dość bo nigdy nie pracowała za kasą i coś tam stres.
No #!$%@? nie wyobrażam sobie, że będąc na wyższym stanowisku mógłbym poniżać ludzi publicznie. Heh, nawet na osobiście bym nie chciał poniżać.
Jednak ludzie w kolejce to typowi niewolnicy, którzy uważają inaczej bo Janusz, typowy #!$%@? Janusz w kamizelce typu "bomber" stwierdził inaczej mówiąc, że kierownikowi się nie wolno stawiać. Chyba #!$%@?ę tą skargę bo szkoda mi tej kobiety poniżonej przy tylu osobach.
Nie chciałbym abym czy to ja czy ktoś inny wrócił do domu i na pytanie "jak w pracy?" Padła odpowiedź "no dzień jak co dzień ale boję się o jej utratę i znów muszę być cicho jak kierownik mnie #!$%@? przy ludziach".
#praca #podludzie #janusze i z jednej strony #czujedobrzeczlowiek bo stawiłem się za zupełnie obcą mi kobietą, której nawet na kasie należy się szacunek.
Czasami pośmieszkuje na mirko z takich i innych ludzi no ale trochę do pełnego bycia #!$%@? mi brakuje. Aczkolwiek moja reakcja była taka bo sam pracowałem jako niewolnik i wiem jak to jest, idziesz prosić o podwyżkę i słyszysz, że jak pieniądze nie odpowiadają to pisz wypowiedzenie. Chory? Ja gorączkę mam i pracuje. W sobotę na 6, co z tego, że zaplanowany był wyjazd. Na szczęście skończyło się wszystko w sądzie na niekorzyść pracodawcy.
Bardzo dobrze się zachowałeś.
Komentarz usunięty przez autora
W pierwszej traktowana byłam jak nieczłowiek. Musiałam pytać czy mogę do toalety, a jak się godzono to ,,tylko szybko", jedzenie to jakieś drobne jabłuszko po 7h stania, oczywiście podczas pracy.
W drugiej musiałam na per szef, szefowa
a co do kontaktów z
@aks_762:
Zakupy w jakichś tam chrabąszczach robię bardzo często i nie byłem nigdy świadkiem podobnej do opisanej przez ciebie sytuacji.
@aks_762: kiedyś mialem taką sytuację, że jeden z kierowników był mocno nieprzyjemny, nasza wspolprace zaczal odpublicznego #!$%@? mnie przy moich bezposrednich przelozonych. O ile do tej pory nie mialem zadnych problemow z jakoscia pracy tak przy wspolpracy z tym czlowiekiem zdarzały mi