Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
#anonimowemirkowyznania #medycyna #choroby #antybiotyk #wysypka

Witam. Sytuacja wygląda tak: dostałem antybiotyk od dentysty na zęba - Augumentin. Wybrałem 3 dawki (rano,wieczór, rano). Ostatnia dawka była wczoraj rano o 9.00.
Od 9.00 do 14.00 nic nie jadłem, tylko piłem sok jabłkowy. Około 14 zjadłem pomarańcze, nektarynke i banana. Około 15 zaczęła się wysypka (szyja, pas jak jest gumka od majtek oraz pachy). Wysypka trwa w sumie do teraz do godziny 8.30, lecz już jest jej bardzo malutko. Porcji antybiotyku wieczorem nie brałem z uwagi na to, że to może być przez antybiotyk, ale ja już ten sam antybiotyk w przeszłości brałem 3-4 razy i nic mi po nim nie było...

Więc pytanie: to mogło być po owocach i tak długo trzymać?

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: sokytsinolop
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@AnonimoweMirkoWyznania Jest prawdopodobne, ze to kwestia antybiotyku. Jesli znika i jest już 'po sprawie' to sie nie przejmuj, ale jak w przyszlosci bedziesz miał miec podawany z jakiegokolwiek powodu antybiotyk to powiedz ze po Augumentinie byla taka sytuacja.
  • Odpowiedz
@pociag: augumentin? wirusem? wut?

@AnonimoweMirkoWyznania: Jednym z efektów niepożądanych amoksycyliny jest właśnie wysypka. Skonsultowałbym to po prostu z lekarzem w trybie pilnym niż sam od razu odstawiał antybiotyk. Swoją drogą bardzo słaba dieta jak na antybiotykoterapię.
  • Odpowiedz