Dla techników: ;) Btw na zippyshare film jest dodany 2 maja o godzinie 00:40..., metadane pokazują, że modyfikacja/utworzenie/zapisanie to 30.04 godz. 04:11:52. (Ale o tym niech jakiś znawca się wypowie;)) nazwa wydaje się, dodana z automatu przez aparat/kamerę. Rutek to wrzuca dopiero 7 maja Bardzo bym chciała wiedzieć do jakiego pliku dotarły koty... Z bogatynia.tv film jest oflagowany ich logo, przy okazji wersja 14:50
Ominęła mnie informacja, że rezydent po śniadaniu mówi o śmierci dziewczyny. Ja z programu wiem tylko, że turyści po śniadaniu dostali informacje, by przyjść na spotkanie z rezydentem... zabrakło jak zwykle szczegółów ...kiedy to spotkanie miało być....
Dla tych bez FB: Na którym to pojawił się wpis pewnej pani.. (wpis pod Uwaga TVN, przed emisja suprwizjera, oczywiście już go nie ma, screeny gdzieś na grupie Zagadkowa śmierć....) - pani zastanawiała się czemu w pl nikt nie mówi o tym, że dziewczyna została zgwałcona....rok temu, takie info miał przekazać, ktoś z rodziny turystom (którzy byli w kontakcie z rodziną) jeszcze w Egipcie.... (prokuratura nie znalazła śladów gwałtu....) - podobno rezydent był w czerwcu w Warszawie... temu, zanim usunęła konto, zdążyła zaprzeczyć siostra.... - podobno też, turyści skontaktowali się ze znajomą lekarzem psychiatrą, która zasugerowała szpital i załamanie nerwowe (pyt. Z nią rozmawiał lekarz z port ghalib? O tej lekarce wspomina Madej przy wyłączeniu komentarzy? Cytat. "dzięki grupie skontaktowały się z nami osoby: (...)- lekarka która miała kontakt z lekarzem który posiada cenne informacje (...)) O, takie "ciekawostki"...
Lek od psychiatry to miałbyć haloperidol, w szpitalu dostała podobno midazolam. Uwaga do ulotek, jeżeli się na tym nie znasz (a jak pamiętam to coś tam z torakochirurgiem było, więc sądzę, iż raczej za pan brat z medycyną nie jesteś;) zapomnij o ich odpowiedniej interpretacji, bo tak to prawie do każdego leku coś dopasujesz....
Z Katowic we wtorki lata Air Cairo, przynajmniej tak znalazłam, powrotny w sobotę to 7109 jak podała stopmanipulacji, szlaczki potwierdzają. Za słaba podaje mówiło biuro tęczowe, za słaba, osłabła po wcześniejszej agresji, w drodze na lotnisko, po zachowaniu na lotnisku? Sprzeczności nie zabraknie;) o miejscach nie słyszałam.
@stopmanipulacji1111 Rozmowa była przed hotelem, przed 18, po tym jak ojciec z siostrą pojechali do Wrocławia, dać kasę na lot z Pragi. Nie ok. 15. Przy okazji m.innymi stąd też solidne przypuszczenie, że ojciec był przy rozmowie. Zloty w Pradze o 22:30, mnóstwo czasu na dojazd z Wrocławia, od momentu wiadomosci, że Magda nie wraca. O tym, że poleciał nie slyszałam, nie czytałam nigdzie.
@33t: Podczas rozmowy z Markusem Maciej S leci już do Egiptu, nie wykluczone, że razem ze Złotym... ta bajeczka o podwiezieniu na lotnisko pojawiła się dopiero po wywiadzie... Wersja początkowa była taka, że niekoniecznie znaleźli się tam w tym samym czasie.
@33t: Czy aby na pewno takie klarowne? Zakładamy, że jest 29.04. Biuro podróży zeznawało, że to oni kupili lot na sobotę, nie Markus. Lot miał być wykupiony już nawet w czwartek. Koledzy musieli wcześnie założyć, że lecą.... i że ona nie leci... dojazd (lub lot) do Pragi, kupno biletu, odprawa i to wszystko tak szybko przed rozmową z MŻ czy dokładnie w trakcie (na podsłuchu)? Tak się spontanicznie znaleźli w
@33t: I nie zgadza się to, że tamten lot był do Katowic, a jeśli miała lecieć przez Pragę, żeby "koledzy" odebrali z lotniska, to musiałaby lecieć rannym.
@stopmanipulacji1111 W momencie kiedy Magda nie wraca, dowiadują się, że nie wraca jest 29 około 14 a może nawet wcześniej. To duży zapas czasu by się zorganizować, znaleźć najszybszy, najbliższy lot, przy pomocy biura lub nie. Jak już znali godzinę lotu i miejsce to wtedy jadą do Pragi. Strasznie kombinujesz...
@stopmanipulacji1111 sama podajesz numer lotu, lata to z Marsa do Katowic.....co się nie zgadza? Mógł ją Markus odbierać, ale jak się dowiedzial, że nie poleciała to nie musiał się ruszać do Katowic, jazda samochodem wro-kat jest krótsza niż lot marsa-kat.....
@33t: Tylko, że oni byli w Pradze, nie w Katowicach... To Ty kombinujesz... Podałam taki, jaki został tu w dyskusji podany jako przykładowy, bo odpowiadający sobocie, po południu. Nie wchodziłam na historię lotów z Marsa osobiście, ale osoby, które to uczyniły były zgodne co do istnienia takiego lotu, nie oznacza to, że nim leciała M Ż. Teoretycznie, aby już być w trakcie lotu podczas rozmowy Markusa z MŻ, musiałby wcześnie
@33t: Wybiurczo traktujesz zarówno relacje strony arabskiej jak i użycie translatora. Raz pasuje raz juz nie należy tego robić. W razei wątpliwośic masz artykuł źródłowy. Co ważne w zagmatwanych sprawach to istotne jest info z początku bo poźniej wiele rzeczy się zaciera albo zachodzi mataczenie. Dla mnie wydźwiek tego jest jasny później podsumuje bo mam jeszcez kilka wniosków. Ja niestety widze jakie zabiegi retoryczne stosujesz więc albo tego nie rób albo należy
Dodam jeszcze ciekawe zachowanie biura. Bo ja po takiej akcji gdzie umiera uczestnik wycieczki wezwałbym rezydenta do siedziby w Polsce i pozowliłbym przesłuchać polskiej policji. A biuro daje mu urlop i pozwala sie rozpłynąć w Egipcie.
To mnie też zastanawia, a jeszcze bardziej fakt, że im to uchodzi płazem - tzn że nikt publicznie o tym nie mówi (rodzina, śledczy). Przyczyną może być brak zgody władz w Egipcie, a
@Evergreengo: Trzeba też pamiętać że biuro wyszło z oficjalnym oświadczeniem jeszcze ZANIM prokuratura w ogóle wszczęła śledztwo. W nim jednoznacznie dało do zrozumienia, że ich zdaniem ich pracownik nie zrobił nic złego i stają za nim murem. Szokuje że uszło im to płazem, tuż przed sezonem. Powinny na nich spaść za to gromy bo w obliczu przecież bardzo poważnych poszlak na conajmniej dwuznaczną rolę ich pracownika w śmierci ich klienta
@Evergreengo: Teoretycznie trzecim wyjaśnieniem takiej postawy rodziny mogłoby też być przedkładanie przez nich rzekomego 'wstydu' za ujawnienie prawdziwego celu podróży Magdy ponad ukaranie winnych jej śmierci, ale w to nie chce mi się wierzyć. Cokolwiek tym prawdziwym celem było, na pewno świadomie nie pojechała tam zginąć. Wiele wskazuje że zginęła w naprawdę makabrycznych okolicznościach: narkotyzowana, gwałcona, zastraszana. publicznie upokarzna, doprowadzana na skraj szaleństwa.
Cytowany tekst... - zostawmy już domniemanego lekarza, to jest na szczęście po stronie polskiej i mam nadzieję, że prokuratura ma informacje, jeżeli taka "konsultacja" się odbyła, czy to z lekarzem Magdy czy znajomą turystów (patrz Madej?)
@kknnoo: > Cytowany tekst... Przyczyną może być brak zgody władz w Egipcie, a biuro nie chce ryzykować swoich interesów tam.
Możliwe. Tak samo jak możliwe że rezydent jest współpracownikiem służb ze względów podnoszenia standardó bezpieczeństwa.
Jednak skończyłbym z egzageracja sezonu turystycznego i stosunkó syplomatycznych a także dbałości Egiptu o przemysł turystyczny jak przyczyną rozwlekania śledztwa i pomocy prawnej w czasie. Z moich obserwacji śmierć pojedyńczej osoby nie ma tu żadnego
@33t: midazolam - dostałą 28.04, jedna z ciekawych właściwosci leku jest ...kasowanie pamieci z przed podania. Może gdyby sie udało to by poleciała
haloperidol - nazywany jest farmakologicznym kaftanem bezpieczeństwa, niczego nie leczy.
Oba leki maja silne interakcje z alkoholem. NIe wolno ich podawać. W artykule co chwile sa sugestie ze była pijana (nie ma badań toksykologicznych) a jednak podają jej leki których podac jej nie wolno.
link 1
[link 2](http://forum.zaginelaiwonawieczorek.pl/showthread.php?76-Sprawa-Magdaleny-Żuk)
ten drugi link to ciekawa lektura
Dla techników: ;)
Btw na zippyshare film jest dodany 2 maja o godzinie 00:40..., metadane pokazują, że modyfikacja/utworzenie/zapisanie to 30.04 godz. 04:11:52. (Ale o tym niech jakiś znawca się wypowie;)) nazwa wydaje się, dodana z automatu przez aparat/kamerę. Rutek to wrzuca dopiero 7 maja Bardzo bym chciała wiedzieć do jakiego pliku dotarły koty...
Z bogatynia.tv film jest oflagowany ich logo, przy okazji wersja 14:50
Ominęła mnie informacja, że rezydent po śniadaniu mówi o śmierci dziewczyny. Ja z programu wiem tylko, że turyści po śniadaniu dostali informacje, by przyjść na spotkanie z rezydentem... zabrakło jak zwykle szczegółów ...kiedy to spotkanie miało być....
Dla czytających wszystko:
Max Kolonko wanna be? Marcin Rola - były polityk Kukiz'15, gwiazda ksenofobicznego internetu
Rzetelność u Anity Gargas z TVP nieistotna? Tak twierdzi jej adwokat z procesu z Rutkowskim!
Dla tych bez FB:
Na którym to pojawił się wpis pewnej pani.. (wpis pod Uwaga TVN, przed emisja suprwizjera, oczywiście już go nie ma, screeny gdzieś na grupie Zagadkowa śmierć....)
- pani zastanawiała się czemu w pl nikt nie mówi o tym, że dziewczyna została zgwałcona....rok temu, takie info miał przekazać, ktoś z rodziny turystom (którzy byli w kontakcie z rodziną) jeszcze w Egipcie....
(prokuratura nie znalazła śladów gwałtu....)
- podobno rezydent był w czerwcu w Warszawie... temu, zanim usunęła konto, zdążyła zaprzeczyć siostra....
- podobno też, turyści skontaktowali się ze znajomą lekarzem psychiatrą, która zasugerowała szpital i załamanie nerwowe (pyt. Z nią rozmawiał lekarz z port ghalib? O tej lekarce wspomina Madej przy wyłączeniu komentarzy? Cytat. "dzięki grupie skontaktowały się z nami osoby: (...)- lekarka która miała kontakt z lekarzem który posiada cenne informacje (...))
O, takie "ciekawostki"...
Dla wszystkich:
Detektywi, chore hipotezy i ohydne media – sprawa Magdaleny Żuk stare, ale chyba nadal aktualne....
Można dyskutować i dyskutować...
#magdazuk
Przy Was boję się iść po bułki do sklepu....
Lek od psychiatry to miałbyć haloperidol, w szpitalu dostała podobno midazolam. Uwaga do ulotek, jeżeli się na tym nie znasz (a jak pamiętam to coś tam z torakochirurgiem było, więc sądzę, iż raczej za pan brat z medycyną nie jesteś;) zapomnij o ich odpowiedniej interpretacji, bo tak to prawie do każdego leku coś dopasujesz....
Z Katowic we wtorki lata Air Cairo, przynajmniej tak znalazłam, powrotny w sobotę to 7109 jak podała stopmanipulacji, szlaczki potwierdzają.
Za słaba podaje mówiło biuro tęczowe, za słaba, osłabła po wcześniejszej agresji, w drodze na lotnisko, po zachowaniu na lotnisku? Sprzeczności nie zabraknie;) o miejscach nie słyszałam.
Rozmowa była przed hotelem, przed 18, po tym jak ojciec z siostrą pojechali do Wrocławia, dać kasę na lot z Pragi. Nie ok. 15. Przy okazji m.innymi stąd też solidne przypuszczenie, że ojciec był przy rozmowie. Zloty w Pradze o 22:30, mnóstwo czasu na dojazd z Wrocławia, od momentu wiadomosci, że Magda nie wraca. O tym, że poleciał nie slyszałam, nie czytałam nigdzie.
To długo by się leciało do tego Egiptu. Aż do około 5 rano...
W momencie kiedy Magda nie wraca, dowiadują się, że nie wraca jest 29 około 14 a może nawet wcześniej. To duży zapas czasu by się zorganizować, znaleźć najszybszy, najbliższy lot, przy pomocy biura lub nie. Jak już znali godzinę lotu i miejsce to wtedy jadą do Pragi. Strasznie kombinujesz...
Dla mnie wydźwiek tego jest jasny później podsumuje bo mam jeszcez kilka wniosków.
Ja niestety widze jakie zabiegi retoryczne stosujesz więc albo tego nie rób albo należy
To mnie też zastanawia, a jeszcze bardziej fakt, że im to uchodzi płazem - tzn że nikt publicznie o tym nie mówi (rodzina, śledczy). Przyczyną może być brak zgody władz w Egipcie, a
Nie zostawie bo:
Możliwe. Tak samo jak możliwe że rezydent jest współpracownikiem służb ze względów podnoszenia standardó bezpieczeństwa.
Jednak skończyłbym z egzageracja sezonu turystycznego i stosunkó syplomatycznych a także dbałości Egiptu o przemysł turystyczny jak przyczyną rozwlekania śledztwa i pomocy prawnej w czasie. Z moich obserwacji śmierć pojedyńczej osoby nie ma tu żadnego
haloperidol - nazywany jest farmakologicznym kaftanem bezpieczeństwa, niczego nie leczy.
Oba leki maja silne interakcje z alkoholem. NIe wolno ich podawać. W artykule co chwile sa sugestie ze była pijana (nie ma badań toksykologicznych) a jednak podają jej leki których podac jej nie wolno.
Może rozmowa była