@LubieDlugoSpac: @Codein: @BajaMaliKnindza: jeszcze gorzej jest w przypadku Anglików, co drugi ma szpetny ryj jak Wayne Rooney, takie paskudne ryże brytolskie japska
@LubieDlugoSpac: To samo kumplowi mówiłem na meczu o tym chłopie, tzn chyba jak wystawiał łeb ze włazu w czołgu to mu klapą n----------i, inaczej się tego wytłumaczyć nie da( ͡°͜ʖ͡°)
@LubieDlugoSpac: Bardziej z tej azjatyckiej części Rosji takie twarze można znaleźć im bliżej zachodu tym lepiej,chociaż sporo też zależy od tego w jakich warunkach dana osoba żyje,jak się odżywia i co pije ( ͡°͜ʖ͡°)
Rosja to duży kraj rozciągnięty przez wiele stref klimatycznych i różnice w fenotypie Rosjan niekonieczne wynikają z ,,mieszania się", ale z adaptacji do lokalnych warunków. Mamy w miarę ciepłe nadczarnomorski stepy, umiarkowane centrum i zimną północ - mówię o
@Akwinata: Jak dla mnie to poza 4 osobami - kobietą w lewym górnym rogu, mężczyzną na pierwszym planie na prawo od niej i tym blondynem zaraz obok oraz ew. mężczyzną drugim od prawej w dolnym rogu wszyscy mają w sobie coś ruskiego albo przynajmniej wschodniego.
@Flypho: Tak w sumie jest :) Wszyscy mieszczą w tym wschodnioeuropejskim spektrum antropologicznym. Reprezentując różne krańce tego samego zbioru. Od przykładów bardziej kromańioskich - policjant(?)z tego co pamiętam, był chyba z Archangielska i żołnierz pod nim, jacyś wschodni Nordycy pokroju Godunowa i innego żołnierza na dole i jakieś bałtyckie. A zresztą. https://www.theapricity.com/forum/showthread.php?193168-Anthropology-and-races są tu karty z typami. Bazują na typologi antropologicznej popularnej w angielskim necie, opierają się na pracy antropologów,
źródło: comment_afqIciaPFrSHPOmWcsendxyYIJL0VSDi.jpg
Pobierzźródło: comment_6AFuAC9PivM3NRgloLfcQkMHh25oVqq0.jpg
Pobierz@zly_wuj:
Węgrzy i Finowie są Ugrofinami i wcale nie wyglądają jak Ruscy xD.
Kiedyś o tym coś napisałem.
Rosja to duży kraj rozciągnięty przez wiele stref klimatycznych i różnice w fenotypie Rosjan niekonieczne wynikają z ,,mieszania się", ale z adaptacji do lokalnych warunków. Mamy w miarę ciepłe nadczarnomorski stepy, umiarkowane centrum i zimną północ - mówię o
źródło: comment_oyyl9v8xI2Xc49lbR5K597E19qf8XLzr.jpg
PobierzJak dla mnie to poza 4 osobami - kobietą w lewym górnym rogu, mężczyzną na pierwszym planie na prawo od niej i tym blondynem zaraz obok oraz ew. mężczyzną drugim od prawej w dolnym rogu wszyscy mają w sobie coś ruskiego albo przynajmniej wschodniego.
źródło: comment_uccVepXF3EZx397Unvw7ZVH4WF2cABTC.jpg
Pobierzźródło: comment_QZTR0g6z0xAdY3b2B0yqys2cGqfXJaHv.jpg
Pobierzźródło: comment_xknqZQU1xjg8eLhqIRM4htCjfffq1NMX.jpg
Pobierzźródło: comment_jHEptsHZBfWWbbkTQYEVvQuVitpnP1Rq.jpg
Pobierz