Wpis z mikrobloga

• 2
Witajcie, próbuję zainstalować Windowsa 7 64bit z pendrive na nowym kompie. Wszystko cacy lecz instalator prosi o jakieś sterowniki, pomoże ktoś?
Zdjęcie w komentarzu
#pcmasterrace #informatyka #kiciochpyta
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kamkov: chodzi o to, że na instalce komputer nie może znaleźć jakiś sterowników
miałem podobnie z instalacją 10, pomógł jakiś program do dogrywania właśnie sterów, zaraz obadam z czego korzystałem, ale mogę mieć rozwiązanie tylko do 10
  • Odpowiedz
@Kamkov: ja miałem ten problem rozwiązałem go programem MSI smart tool, dograł sterowniki no, ale z racji tego, że mam płytę MSI to mogłem sobie zrobić, nie wiem co ty tam masz za płytę i czy z innymi działa wtedy możesz spróbować :P
  • Odpowiedz
@Ritycho: > Intel w chipsetach Z170/H170 zrezygnował ze wsparcia EHCI, zostawiając tylko protokół xHCI, dlatego porty USB 3.1 natywnie nie działają pod Windows 7, który nie posiada odpowiedniego sterownika. Co zrobić w takim przypadku? Drivery trzeba zainstalować samodzielnie, zaś poszczególni producenci płyt głównych mają najróżniejsze sposoby na obejście tego przykrego ograniczenia m.in.: specjalne tryby kompatybilności aktywowane w UEFI. Najbardziej niezawodna metoda to posiadanie myszki PS/2, zgranie sterownika na dowolny dysk
  • Odpowiedz