Wpis z mikrobloga

@FotDK Moja mama posiada mieszkanie z 1995 roku, na podłogę jak na zdjęciu. Na początku budowy bloku to budowlańcy(robotnicy) montowali parkiety na podłogę. Już blisko 22 lata, to stan podłogi są bez zarzutu.
  • Odpowiedz
mam taką ciemną drewnianą podłogę, z czyszczeniem się nie wyrobisz :P

@Milady88: Ja mam taką, sprzątałem ją raz na 2 tygodnie. A odkąd w domu jest Xiaomi Robot, to już w ogóle nie trzeba. Nie wiem co wy z tymi podłogami robicie.
  • Odpowiedz
@FotDK: jeżeli to nie gumolit, a prawdziwe drewno to całkowicie się nie zgodzę. Na zachodzie oryginalne drewniane parkiety np w jodełkę w starej kamienicy to w--------y wygryw i ludzie potrafią gustownie nadać takiemu wnętrzu nowy industrialno-eklektyczny wyraz. No niestety w naszym korycie kamienica=patola (co z perspektywy naszych zachodnich sąsiadów jest pewnie niezrozumiałe) i te boskie żydowskie stropy, parkiety, wysokie sufity, dębowe drzwi po prostu zastawia się zakurzonymi paprotkami i o-----a
istotny - @FotDK: jeżeli to nie gumolit, a prawdziwe drewno to całkowicie się nie zgo...

źródło: comment_Lird7TssOrDObOZHOXBYl4Sb3GF1G0GI.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@FotDK: parkiety są bardzo ładne do tego bardzo żywotne...
zrysowany zwykły panel jest do wymiany a parkiet elegancko wycyklinujesz i jak nówka
ja w całym domu mam parkiety...
xD w każdym pokoju inny wzór xD
  • Odpowiedz