Wpis z mikrobloga

@FotDK: a potem się dziwić, dlaczego w polsce królują "wille" z kolumnami okalane betonowymi, prefabrykowanymi ogrodzeniami ze "zdobieniem", a za telewizorem piaskowiec... Jeżeli naturalne drewno jest dla Ciebie gorsze od sprasowanego kartonu z okleiną, to powinieneś pójść na korepetycje z plastyki jeszcze w podstawówce. Osobiście mam u siebie parkiet bukowy, który był jednym z argumentów przy zakupie mieszkania. Ciężko było go odratować, nie jest idealny, klepki nie są jednolite, ale
  • Odpowiedz
  • 0
@FotDK Wzór może szału nie robi, ale jakosc jak widać niezła po kilkudziesięciu latach, a i odświeżone. Ja bym się nie czepiał.
  • Odpowiedz
@FotDK
Mozaika jest spoko, ale naturalny kolor drewna przy tym wzorze juz trochę pachnie PRL'em.
Duże deski są znacznie drozsze i dlatego częściej można je zobaczyć u kogoś w mieszkaniu.
Uwaga podaje złoty środek :D
Mozaika i ciemna bejca ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
parkiety są brzydkie. O wiele ładniejsze są deski podłogowe (nie panele, prawdziwe deski)

@Kotel_: no i jeszcze zapomniałeś dodać, że Lamborghini jest lepsze od Opla XDD
  • Odpowiedz
@effzet: koledze za to polecam korepetycje z czytania. Opisuję estetykę tego parkietu a nie jakość i trwałość. Wolę proste i gładkie wzory a nie taki oczopląs. Poza tym na jednym z najmowanych mieszkań miałem te "klepki", które same odpadały i zbierały kurz w szczelinach.
  • Odpowiedz
@Kotel_ deska barlinecka ma od 0,5 do 3mm warstwy drewna, reszta to sklejka. Jak masz nierówne podłoże to wycyklinujesz to ze 2-3 razy i możesz zmieniać podłogę. Najlepsza opcja to kupić drewno i dać to komuś kto siedzi w temacie bo może Ci zrobić takie dechy ale bez żadnych sklejek i z grubością 2,2cm a cenowo też nie jest wiele drożej. Później to ułożyć, wycyklinować i zaolejować bo tak wygląda najładniej,
SamodzielnyKaktus - @Kotel_ deska barlinecka ma od 0,5 do 3mm warstwy drewna, reszta ...

źródło: comment_Z7gBjCuFPhedlFwA939dDavXXHFV4WSC.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@FotDK: Jak masz oczopląs, to idź do optometrysty. Jeżeli parkiet nie był poprawiany zapewne od nastu lat, to nie ma co się dziwić. O drewno trzeba dbać.
Poza tym także:

ZADZIWIA MNIE, JAK KOMUŚ MOŻE SIĘ TO EKHEM PODOBAĆ, JAK TAK MOŻNA, JAK ŚMIECIE

• Odpowiedz
@effzet: tak zadziwia, gusta są różne, ale moja opinia jest taka, że mnie to zadziwia - masz z tym jakiś problem, że już drugi raz atakujesz ad personam?
  • Odpowiedz