Wpis z mikrobloga

#oswiadczenie #wielkalechia #ruskapropaganda #przemyslenia #historia

Zawsze kiedy widzę ten obrazek "Wielkiej Lechii" ( ͡° ͜ʖ ͡°) zastanawiam się czy ta banda kretynów którzy rozpowszechniają tą brednię ktoś inspiruje czy może są tacy sami z siebie. Z podobnych pseudohistorycznych urojeń naśmiewają się Rosjanie i mają bekę z tego, że Ukraińcy wykopali Czarne Morze albo Jezus pochodził z Galicji
Cymes - #oswiadczenie #wielkalechia #ruskapropaganda #przemyslenia #historia

Zawsz...

źródło: comment_D0j0FDO7ZdrO7Y3WxxENe5I6g7Aw3vbG.jpg

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Cymes Oni się nie biorą sami z siebie, to jest już cały biznes. Książki(wydawane przez chociażby przez Bellone), youtuberzy, czy choćby moja ulubiona stronka www.wandaluzja.com
  • Odpowiedz
  • 0
@Cymes Zobacz sobie ich ofertę, wydają chociażby Bieszka, teraz wypuszczają książki następnego eksperta(nie pamiętam nazwiska, ale są odpowiednie wątki na forum historycy.org w dziale Bellony)
  • Odpowiedz
Bieszka,

@Balcar: Rzeczywiście () Doigramy się jak Ukraińcy którzy nie tylko założyli Polskę i są jedną z bardziej wpływowych nacji świata to jeszcze prastarą nacją. Od ukraińskiego pochodzą języki Starożytnych Indii a brat exprezydenta Juszczenki twierdzi, że greccy filozofowie rozmawiali po ukraińsku. Gdzieś jeszcze czytałem, że Ukraińcy założyli miasto Ur na Bliskim Wschodzie.

@Sevotumir: Ja widzę oczyma wyobraźni dowcipy z Polaków z powodu
  • Odpowiedz
  • 1
@Cymes wiesz, to nie problem, że takie rzeczy są wydawane, tylko, że to powinien być margines tak jak książki wydawane przez Związek Ukraińców w Polsce, którym można co najwyżej tyłek podetrzeć. Gorzej, że sam Bieszk chwali się, że podobno jego książka miała 6 dodrukow. Ktoś to kupuje, a co jeszcze gorsze ktoś to czyta. Wydawnictwo czuje biznes i wydaje coraz więcej takich pozycji, a to już jest spory problem.
  • Odpowiedz