Wpis z mikrobloga

Pytanie do znawców #hifi #audio #elektronika i obserwatorów #kiciochpyta

Potrzebuje zakupic amplituner z radiem internetowym. Budzet - 2500 pln max.
NIE moze byc wielkosci standardowego sprzętu (szerokosc 43 cm).
Potrzebuje sprzętu z wejsciem LAN/Wifi, optyka, AUX (chinch), minijack, USB. BT i gramofonowe PHONO mile widziane.

Poszperałem w necie i znalazłem serie Yamaha PianoCraft - jakis najnizszy model moglbym kupic. Yamaha jak wiadomo gra przyzwoicie. Ale znalazłem tez ciekawą opcje Scansonic R110 https://www.c4i.com.pl/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=3476&virtuemart_category_id=519 Z kolumnami S5 tej samej firmy wyrobilbym sie w budzecie.
Pytanie: wiecie cos o tej firmie/sprzecie? Moze mozecie polecic cos podobnego?
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bacanahali: Jak chcesz mieć dobrze to kup sobie osobny tuner z radiem internetowym i osobny wzmacniacz stereo. Wzmacniacze w ampli są zazwyczaj półkę/dwie gorsze biorąc pod uwagę tą samą cenę zakupu. Pamiętaj też że sam wzmacniacz się nie zestarzeje a amplituner to i owszem.Tylko tu pojawia się teraz problem rozmiaru... Te mniejsze pewnie będą też gorsze. Także jeśli koniecznie trzymasz się wymiarów to stawiałbym na Piano Crafta. W dziedzinie miniwież
  • Odpowiedz
@chwed: Masz moze wiedze odnosnie firmy Scansonic? Bo niby firma dobra, a ceny zestawów porownywalne z Yamaha. Jezeli mialbym kupic osobno wzmacniacz i radio to Yamaha chyba jedyne wyjscie.
  • Odpowiedz
@bacanahali: Miałem ostatnio podobny dylemat z zakupem,ale po głębokim namyśle kupiłem amplituner Yamaha taki trochę vintage ale z wejściami optycznymi plus android playera. Wykorzystuje telefon do sterowania wszystkim, taki zestaw obsługuje radia internetowe, Spotify oraz Tidal plus własne zbiory, zamiast BT stremowanie po WiFi.
Zadowolenie w takim rozwiązaniu na maxa :)
  • Odpowiedz
@bacanahali: do amplitunera podłączony jest android player( urzadzenie android player ) z paroma aplikacjami w wersji premium, całość jest tak skonfigurowana ze za pomocą swojego telefonu (tez na androidzie) sobie wszystkim steruje, telefon do zestawu tez możesz podłączyć ale musi spełniać jeden warunek ze będzie miał otg wtedy podłączasz do tego jakiegoś DACa a owego DACa do amplitunera
  • Odpowiedz