Aktywne Wpisy
heksengerg +227
PeterWeiss +753
#ciekawostki #medycyna #neurobiologia #silownia
Naukowcy z MIT właśnie odkryli coś fascynującego - nasze mięśnie podczas ćwiczeń wydzielają specjalne substancje (miokiny), które sprawiają, że neurony rosną czterokrotnie szybciej niż zwykle. Co ciekawe, samo fizyczne rozciąganie i ściskanie neuronów przynosi podobne rezultaty. To naprawdę interesujące odkrycie, szczególnie że nikt wcześniej nie zwrócił uwagi na mechaniczny aspekt tego procesu.
W
Ćwiczysz mięśnie, budujesz... neurony: nowe odkrycie z MIT
Naukowcy z MIT właśnie odkryli coś fascynującego - nasze mięśnie podczas ćwiczeń wydzielają specjalne substancje (miokiny), które sprawiają, że neurony rosną czterokrotnie szybciej niż zwykle. Co ciekawe, samo fizyczne rozciąganie i ściskanie neuronów przynosi podobne rezultaty. To naprawdę interesujące odkrycie, szczególnie że nikt wcześniej nie zwrócił uwagi na mechaniczny aspekt tego procesu.
W
Co zrobić?
Pokłóciłem się ze swoją (już byłą) dziewczyną i ona nie chce ze mną kontaktu. A ja zrozumiałem swoje błędy i chcę z nią być. Ciągle ją kocham i szanuję.
Niestety dziewczyna zmienia liceum i przeprowadza się do większego, wojewódzkiego miasta. Ma kogoś teraz póki mieszka jeszcze u siebie, ale on nie przeprowadza się za nią więc myślę że to długo nie potrwa. W nowym liceum pewnie pozna mnóstwo ludzi a je nie będąc na miejscu, nie będę mógł ciągle z nią być. Boje się że jak zerwie to natychmiast znajdzie sobie nowego z Metropolii.
Kiedy ostatni raz próbowałem z nią kontaktu wstawiła na walla zdjęcie jak całuje się ze swoim obecnym chłopakiem. Więc napisałem jej że to moja wina, że przepraszam i nie będę już próbował kontaktu. Zdjęcie natychmiast zniknęło. Nie wiem jak to odczytać.
Pomocy
to nie bait to samo życie. :/
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: NowyJa
Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP)
Zaakceptował: Zkropkao_Na
Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP)
Zaakceptował: Zkropkao_Na
Nie będziesz próbował już kontaktu i przepraszasz, pokazałeś że nie masz jaja by przełknąć to co ona robi podczas gdy specjalnie z tobą pogrywała.. (mogłeś równie dobrze się już nie odezwać bez słowa ale musiałeś wtrącić swoje pięć groszy c--j wie po co i dla kogo, jak liże się z innym zaraz po