Wpis z mikrobloga

@k1fl0w: Oczywiście tylko wykop, tu są same, powtarzam, SAME, prawdziwe i najważniejsze informacje ( ͡º ͜ʖ͡º)

A na serio mainstreamowe jak i te "niezależne" serwisy prezentują często ten sam poziom dziennikarskiego dna
  • Odpowiedz
@k1fl0w: warto zwrócić uwagę, że ten wykres jest (zapewne celowo) narysowany w taki sposób, żeby się wydawało, że CNN jest prawie w centrum, czyli że w sumie to jest praktycznie obiektywny. Tymczasem środek wykresu to "0", a nie ta pionowa przerywana linia. To z kolei oznacza, że Fox News, jest bliżej centrum (bliżej "0") niż CNN, choć na pierwszy rzut oka tego nie widać, za sprawą sposobu wykonania wykresu.
  • Odpowiedz
@llllllll: jakbyś przeczytał, to byś się dowiedział, że ta linia to average respondent a CNN i FOX są mniej więcej w tej samej odległości od 0

btw. dlaczego czarna?
  • Odpowiedz
@k1fl0w: przecież wiem co to za linia i tłumaczę, że jest ona myląca, bo każdy kto patrzy na ten wykres bez specjalnego skupiania się nad nim stwierdza, że CNN jest blisko środka, więc zapewne jest dość obiektywny, a Fox jest daleko od środka, więc zapewne jest nieobiektywny, tymczasem dopiero jak chwilę na to popatrzysz, to dostrzegasz, że ta linia to nie jest środek.

Co czarna?

Ten drugi wykres jest na
  • Odpowiedz
@llllllll: no ok, zgoda ta linia może być trochę myląca, tak drugi wykres jest czytelniejszy i to prawda nie mam źródła wyciągnąłem go z gugla, widziałem go wcześniej z podanym źródłem teraz Ci go nie przytoczę więc równie dobrze można ten wykres zignorować.

Według https://mediabiasfactcheck.com/ CNN wychodzi na bardzo wychylone, prawie extreme, co wydaje mi się przesadzone.

Co
k1fl0w - @llllllll: no ok, zgoda ta linia może być trochę myląca, tak drugi wykres je...

źródło: comment_8dTY1qTNFVJNmWUPbmF5pXTufYRAaPrg.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@k1fl0w: w sumie nie wiem, musiałeś czymś sobie zasłużyć, np. zbyt mocnym przylewakowaniem ( ͡° ͜ʖ ͡°) kiedyś przy każdym block-u robiłem notatkę, ale później mi się odechciało i przy tobie żadnej nie mam. Wypuszczam cię na wolność, nie s------l tego XD
  • Odpowiedz