Wpis z mikrobloga

Gatlin jest hańbą dla lekkoatletyki i zawodowego sportu, a jego triumf jest nic nie warty. Jest zerem. Nie powinno być drugich szans dla dopingowiczów. Nigdy. W żadnych okolicznościach. Wiem, że szprycują się prawie wszyscy (polecam nowy film "Icarus" Netfliksa), ale jeśli to prawda, to ci, którzy zostali przyłapani na dopingu, tym bardziej powinni spotkać się z totalnym ostracyzmem. Bolt powinien się wstydzić, że stanął wczoraj w obronie Gatlina. Być może ma coś na sumieniu, skoro tak łatwo przychodzi mu wspieranie oszusta. Babiarz powinien się wstydzić, że krytykował publiczność za buczenie. Tacy jak Gatlin nie zasługują nawet na to. Dajcie mi maści, bo dawno mnie tak dupa nie bolała.

#lekkoatletyka #sport #boldupy
Mayki44 - Gatlin jest hańbą dla lekkoatletyki i zawodowego sportu, a jego triumf jest...

źródło: comment_6ACwEynPdmyXETYD3a0nGibjDdy5v7dM.jpg

Pobierz
  • 57
  • Odpowiedz
@Daxxx: Tak, tylko nie przekłada się to na czaro białe stwierdzenia, np. że jeden jest uczciwy a drugi nie, albo że ktoś ma "dobre intencje", jak to napisałeś
  • Odpowiedz
@RedBaron: to można dorzucić też jakąś inżynierię genetyczną i korzystanie z endoszkieletów. Bayer ma zaplecze farmaceutyczne i po zakupie Monsanto też może operować na genach ( ͡° ͜ʖ ͡°). Czy drużyna Boston Dynamics byłaby w stanie dorównać za pomocą mechanicznych endoszkieletów?
  • Odpowiedz
nie rozumiesz ze na kazdego przyjdzie pora? Amstrong,Woods itd.

@Hogataa26: No po prostu na każdego przyjdzie pora, nawet jak nie bierze, to i tak pewnego razu coś mu wpadnie do płatków śniadaniowych i go złapią przy kontroli. Bywa.

Nie mozna kogos skreslic. Kazdy zasluguje na
  • Odpowiedz
Dlaczego w takim razie przechodzą przez kontrole dopingowe? Zupełnie nie rozumiem takiego podejścia ludzi. Jeśli coś nie zostało udowodnione, to ja wierzę jednak w dobre intencje i nie ma co nikogo skreślać.

@Daxxx: Lance Armstrong świetnie to wyjaśnił, nigdy nie brał na czas zawodów i przed kontrolami, jakby go zazdrośni koledzy nie wsypali to do tej pory nikt by o tym nie wiedział.
Kilka lat temu złapali polskich braci ciężarowców. Też jeden były kolega się wypowiadał że wszyscy biorą ale pewnie ich chemik #!$%@?ł dawkę i wykryli.

że jakikolwiek zawodnik na szczeblu pro w jakimkolwiek sporcie
  • Odpowiedz
@Mayki44: wszyscy w zawodowym sporcie się szprycują, daj na wstrzymanie. Publiczność chce rekordów, myślisz ze pobicie rekordu na 100m o prawie półtorej sekundy przez ostatnie sto lat to jest przez lepsze buty? Bolt jak Bil rekord na 100 i 200 w 2009 był jak #amfetaminowypirat z #got
  • Odpowiedz
@Mayki44: smutne jest to, że prawdziwi sportowcy często rezygnowali z karier, bo nie byli w stanie rywalizować z tymi, którzy ćpają. Sport nie ma sensu, jeśli dopuszcza się takie praktyki.
  • Odpowiedz
@SillySweet: XDDDDDDDDD to dlaczego inni sprinetrzy nawet nie zbliża sie do wyniku Bolta chociaż też używaja dopingu? Ponieważ on miał najlepsze predyspozycje, miał to czego inni nie mieli czyli genialną genetyke , to nie zależy tylko od ile wbijesz w siebie soku ale też od tego jakie masz szczęscie w loterii genetyczynej.
  • Odpowiedz